. Ma Vanda napja van.
3D-nyomtatókat gyártanak
2021-12-27 19:50:39
3D-nyomtatókat gyártanak

3D-nyomtatókat gyártanak

A dél-németországi Heimsteinben alapított gyár a Pécsi Tudományegyetemmel is szorosan együttműködik a város által nyújtott támogatásnak köszönhetően.


A dél-német tulajdonban lévő az RS-Factory Kft elsődlegesen a 3D nyomtatási rendszerek fejlesztésével és nagy sebességűek gyártásával foglalkozik. Baden-Würtenbergben és Pécsett van gyártósora, emellett szerviz pontokat üzemeltet Kínában, Japánban, az USA-ban és Brazíliában is. Termékeiket elsősorban az ékszerészetben, valamint a fogászati és hallásakusztikai iparban használják. Partnereivel szorosan együttműködve fejleszti a termékeit,  a már szabadalmaztatott technológiájának legfőbb jellemzői a sebesség, a megbízhatóság és a pontosság.


A Pécsett működő üzemegységében jelenleg műszaki képzettségű, orvosi technológiát ismerő számítástechnikai műszerész, továbbá betanított munkások dolgoznak.  Az elkövetkező három évben folyamatosan növelik a dolgozók számát. A magas hozzáadott értékű, innovatív termékeket gyártó cég a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Karán folyó duális képzés gyakorlati képzőhelyeként a műszaki szakemberek oktatásában is aktív szerepet  vállal a későbbiekben. E mellett szorosan együttműködik az egyetemen 2015-ben létrehozott 3D laborral, várhatón közreműködésükkel az új Fogászati Klinika nyújtotta lehetőségeket kihasználva hosszabb távon az egyedi ellátáson alapuló fogászati turizmus fellendülését is segítheti.


A német 3D-nyomtató gyár eredetileg a Déli Ipari Parkban létesült iparcsarnokot vette volna bérbe, azonban olyan mértékben megnőtt a megrendeléseik száma, hogy várhatóan egy nagyobb helyre lesz szükségük. Arról, hogy ezt a meglévő csarnokuk bővítésével, vagy egy nagyobb  egy nagyobb, saját beruházásban történő gyár megépítésével oldják meg,  2022. év elején dönt a cég.  A  beruházás megvalósításához a tervek szerint 2022-ben és 2023-ban is százezer – százezer euró támogatást nyújt a pécsi önkormányzat. Ennek fejében vállalják 40 fő 5 évig tartó foglalkoztatását és az egyetemmel folytatott oktatási, illetve kutatási együttműködés folyamatos fenntartását és fejlesztését.

Utoljára frissítve: 2021-12-27 19:54:41

További híreink
Középpontban a fiatalok egészsége
Intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztikát és terápiát fejleszt ki közösen egy agár, egy kereskedelmi, egy orvos-biológiai...
2022-01-24 20:23:24, Hírek, Környezetünk Bővebben
Otthol, édes otthol
Ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színházban - Otthol, édes otthol.
2022-01-22 02:30:06, Hírek, Környezetünk Bővebben
Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
A pécsi önkormányzat Baranya megye meghatározó intézményeivel fog össze annak érdekében, hogy a régió településein, a megyeszékhelyen javuljon a gazdaság versenyképessége.
2022-01-21 20:38:58, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az átlagéletkor növekedésével a vakok és gyengén látók száma folyamatosan emelkedik.
Bővebben >>