. Ma Márk napja van.
A Bocuse d'Oron fújják
2017-01-24 13:40:59
A Bocuse d'Oron fújják

A Bocuse d'Oron fújják

Lyonban, a Bocuse d'Oron a Pannon Filharmonikusok négy tagja játssza el a séfek séfjei előtt a főzőolimpia hivatalos indulóját.

A pécsi zenekar négy tagja – Kovács László, Mátyás Tibor, Asztalos Tamás, Csernik János – kapta a megtisztelő felkérést a Bocuse d'Or zenés megnyitására. A rezesek így a helyszínről szurkolhatnak, Széll Tamásnak és a magyar csapatnak.

Széll Tamás séf, aki megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten  és csapata, a világdöntő első napján foglalta el a versenykonyhát, ahol 5 óra 35 perc alatt bizonyíthatják be, hogy a magyar gasztronómia nemcsak Európa, de a világ élvonalába is tartozik.

A Budapesten az elmúlt esztendőben megrendezett európai döntő óta nem sokan lehetnek, akik ne hallottak volna, Széll Tamásról és  csapatáról. Amennyiben  mégis akadna ilyen, akkor az idén 30. évfordulójához érkezett verseny lyoni világdöntőjének hét kulcsszereplőjével készült, a Bocuse d’Or arcaiként megjelenő videó sorozatban, mint a magyar gasztronómia nagykövetével megismerkedhet vele.

A  Bocuse d’Or számos különlegességgel készül a kerek évfordulóra. Többek között azzal is, hogy hét, a versenyhez – döntősként, zsűritagként, szervezői bizottsági tagként – kapcsolódó séfet kértek fel a szervezők, exkluzív interjúkban osszák meg tapasztalataikat a gasztronómiai megmérettetésről. A megkérdezettek között szerepel például Jérȏme Bocuse, a verseny elnöke, az alapító Paul Bocuse fia és Rasmus Kofoed, a Bocuse d’Or történetének legsikeresebb séfje, aki egyben a Magyar Bocuse d’Or Akadémia segítője.

Utoljára frissítve: 2017-01-24 13:45:30

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>