. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A büntetőpárbaj lett a spanyolok veszte
2018-07-01 20:52:41
A büntetőpárbaj lett a spanyolok veszte

A büntetőpárbaj lett a spanyolok veszte

Az oroszországi labdarúgó világbajnokság tizenhetedik játéknapján a harmadik nyolcaddöntővel folytatjuk a nyári tudósítás sorozatot a tornáról.


A mai nap első mérkőzésén a házigazda orosz válogatott játszik az Európa legerősebbjei között számon tartott spanyol válogatottal, amely most bizonyíthatja, hogy messze jár már attól a csúfos leszerepléstől, amelyben része volt a brazíliai világbajnokságtól.


 Az oroszok a csoportkörben kaptak már egy kis ízelítőt abból, milyen is egy előzetesen sokkal erősebbnek tartott csapattal játszani, vagy ha úgy tetszik, kijózanító pofont az erőviszonyokkal kapcsolatban. Merthogy az oroszországi torna kezdése óta – amikor az első játéknapon zseniális focival megverték Szaúd-Arábiát – a szurkolók és az orosz közvélemény bizony borzasztóan elszállt önmagától és ez az állapot az Egyiptom elleni csoportmeccsen is fennmaradt. De aztán Uruguay ugyebár átszabta az orosz arcokat.


Ami a spanyolokról elmondható, hogy már most annyi góljuk van, mint a tegnap kieső portugáloknak, ám a védekezésben akadnak problémák. Nyilván ennek is betudható, hogy a közvetlenül a csoportkör rajtja előtt kinevezett Fernando Hierro szövetségi kapitány három helyen is változtatott csapata kezdőjén a legutóbbi alkalomhoz képest. Ezúttal a padon fog csücsülni Carvajal, Thiago és Iniesta is, viszont a védelemben az első csoportkör után újra lehetőséget kap Nacho, emellett a középpályán Koke és Marco Asensio is játszik majd.


A túloldalon Sztanyiszlav Csercseszov öt helyen nyúlt hozzá az Uruguaytól vereséget szenvedő kezdőcsapatához; a védelembe visszakerült Manuel Fernandes az eltiltott Szmolnyikov helyére, valamint Zsirkov játszik Gazinszkij helyett. A középpályán Cserisev és Mirancsuk nem játszik, valamint a támadóegységben Golovin kezd majd Dzjuba mellett. Óriási bravúr lenne az orosz továbbjutás, lássuk, hogy borítják-e a papírformát?


A spanyol kezdőcsapat: De Gea – Nacho, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba – Koke, Busquets – David Silva, Isco, Marco Asensio – Diego Costa Szövetségi kapitány: Fernando Hierro
Az orosz kezdőcsapat: Akinfejev – Mário Fernandes, Kotyepov, Ignasevics, Kudrjasov, Zsirkov – Szamedov, Kuzjajev, Zbonyin – Golovin, Dzjuba Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Játékvezető: Björn Kuipers (Hollandia)
Nézőszám: 78011 fő


1. perc: A piros-sötétkék szerelésben játszó spanyolok kezdik a mérkőzést, az oroszok tiszta fehérben játszanak majd! A holland Björn Kuipers vezeti a találkozót!
11. perc: VEZETNEK A SPANYOLOK!!! Egy jobboldali szabadrúgás középen Ignasevics lábáról pattan a kapuba 4 méterről! Ignasevics annyira Sergio Ramost nézte, hogy a labdáról már elfeledkezett! Öngól! 1:0!
20. perc: A spanyolok tartják a labdát, nem kapkodnak sehova! Minek? Hiszen vezetnek! Persze ez az orosz szurkolóknak nem tetszik!
36. perc: Orosz lövés itt a nagy unalomban! Zobnyin és Golovin kényszerítőznek a tizenhatos előterében a sok spanyol között, míg Golovin gondol egyet és 15-eől rádurrantja, éppen mellé!
40. perc: TIZENEGYES!!! Szamedov jobboldali szögletébe egyértelműen kézzel ér bele Piqué! Kuipers kiszúrja, videóbíró sem kell!
41. perc: De Gea balra el, Dzjuba lövése a jobb alsóba be, egyenlít Oroszország! 1:1 Piquének kiosztott még egy sárgát is a bíró!
45. perc: Akinfejev óriási mentése! Nacho kiugratja a jobboldalon Diego Costát, aki még éppen bele tud piszkálni, de az orosz kapus combjától balra pattan ki! Mázli! És akkor vége is a két perces hosszabbításnak és az első félidőnek!


Tizenkét perc és az újabb orosz öngól után mindenki azt gondolhatta, hogy ez egy sima meccs lesz a spanyoloknak. Nem így történt, az oroszok következetesen tartják magukat az öltözőben megbeszélt taktikához és bár a spanyolok birtokolják többet a labdát, a félpályáig elmennek vele, ott azonban mintha elfogyna a tudomány! Egyik csapat szempontjából sincs baj! Ha marad ez a kissé álmos tempó, lehet, hogy hosszabbításba torkollik a találkozó! Szünet!


46. perc: Cserélnek az oroszok a szünetben! Granat lép pályára, Zsirkov maradt a padon! Az oroszok elkezdik a második félidőt!
47. perc: JORDI ALBA!!! Egy jobbról középre visszatett labda az ő mellkasáról pattan életveszélyesen a jobb alsó irányába, de Akinfejev vetődik egy nagyot és hárít!
53. perc: Kutyepov sárga lapot kap ellenfele visszahúzásáért! Egyértelmű az eset, nem is vitatkozik! Isco volt az áldozat!
59. perc: Asensio baloldali beadását Isco rúgja el balra a kaputól, Akinfejev lábbal mentett! A szöglet nem jelent veszélyt!
61. perc: Orosz csere! Szamedov jön le a pályáról, a kapitány beküldi a Villareal játékosát, Cserisevet, aki Real Madrid nevelés!
65. perc: Csere! Mára gyorsan lerendezik az oroszok! Dzjuba helyére Szmolov érkezik! Nem cserélhet többet Sztanyiszlav Csercseszov!
67. perc: Jön az első spanyol csere a meccsen! David Silva jön le, Iniesta kap szűk fél órát!
70. perc: A második cserét is lezavarják a spanyolok! Nacho fogja átadni a helyét Carvajalnak a pályán! Amúgy a Luzsnyiki Stadionban a teltház, vagyis a 78011 fős nézőszám borítékolható, hiszen az oroszok játszanak!
71. perc: Zobnyin kap egy sárgát, mert szabálytalankodott!
80. perc: És akkor egyelőre jön az utolsó csere a meccsen! Diego Costa helyére Iago Aspas áll be! Ha hosszabbítás lesz, akkor kapnak még egy cserelehetőséget a kapitányok! Ez egy új szabály, most alkalmazzák először!
83. perc: Akcióban a videó-bíró! Megnézik, hogy Asensio baloldali szögleténél történt-e kezezés középen? A válasz: Nem! Kuipers sem nézi meg, tovább!
85. perc: AKINFEJEV!!! Megint védenie kellet kétszer is! Először Iniesta balról leadott 17 méteres lövését a bal alsó elé vetődve aztán Iago Aspas is megpróbálta célba venni a jobb alsót, de azt is kiüti a kapus!
90. perc: Négyet túlórázunk! Aztán lehet, hogy még harmincat! Nem meggyőző a spanyolok játéka!
94. perc: Hát Ignasevics öngólját megköszönhetik a spanyolok, mert ha az nincs, akkor könnyen lehet, hogy csomagolnak! Így viszont vége és hosszabbítás lesz! Lassúak a spanyolok, körülményesek, és ha így folytatják, nem hiszem, hogy megérdemlik a továbbjutást! Az oroszok szervezetten játszanak és időnként gólveszélyesen is!


Hosszabbítás:
91. perc: Akkor folytatódjon a szenvedés! A spanyolok indítják el a labdát a hosszabbítás első félidejében! Egy-egy cserelehetőséget kapnak a szövetségi kapitányok!
97. perc: Nos, Csercseszov mester tényleg utoljára cserél! Kuzjajev helyére Jerokint küldi be, aki ezen a világbajnokságon most először játszik!
100. perc: Aspas a tizenhatos előterében Asensio elé passzírozza a labdát, aki kissé balról 20 méterről feladja Akinfejevnek!
104. perc: A legutolsó csere következik a meccsen! A spanyoloknál lejön Marco Asensio, Rodrigo áll be a helyére 16 percre plusz a büntetőkre, ha marad az eredmény!
105. perc: Egy baloldali spanyol szabadrúgást Piqué fejel középen Akinfejev kezébe! Ez sem gól! Egy kis szünet jön a térfélcsere erejéig!
110. perc: Rodrigo kap labdát a jobboldalon beviszi a tizenhatoson belülre és ellövi, Akinfejev középre üti Carvajalhoz, aki meg estében lövi fölé!
114. perc: Videó-bíró! Ignasevics a gyanú szerint megrángatta Sergio Ramos mezét a tizenhatoson belül, ezért büntető járna! Néhány percig nézik a videó-bíróknak kialakított szobában a jelenetet, de aztán nem hívják ki Kuiperst! Ez is mehet tovább!
122. perc: Vége a meccsnek! Jönnek a büntetők! Orosz rulett!


Büntetőpárbaj:
Iniesta fogja kezdeni a párbajt! Be a jobboldalra! Szmolov kezd az oroszoknál, De Gea beleér, de nem tud védeni! Piqué jön, ő is magabiztosan lő a bal alsóba! Ignasevics lesz a párja, aki szintén belövi! Koke következik, Akinfejev megfogja! Óriási bajban a spanyolok!  Golovin szerezhet vezetést az oroszoknak, meg is teszi! Sergio Ramos következik, aki berúgja! Cserisev a következő, aki úgyszintén belövi! Hatalmas bajban a spanyolok, ha Aspas kihagyja, csomagolnak! AKINFEJEV KIRÚGJA!!! KIESETT SPANYOLORSZÁG!!!!

Ezzel pedig a legjobb nyolc közé kerül az orosz válogatott, amely a világbajnokságot megelőzően nyolc hónapig képtelen volt nyerni felkészülési mérkőzést! A spanyolok teljesen megérdemelten estek ki, hiszen veszélyes helyzeteket nagyon ritkán alakítottak ki és egyiket sem váltották gólra! Azt hiszem, hogy a spanyol szövetség háza táján lesz mit átgondolni és mindenki tudja, hogy a spanyol fociban generációváltás fog következni!
Vége tehát a harmadik nyolcaddöntőnek! Oroszország jutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságon és az esti Horvátország-Dánia találkozó győztesével játszik majd a negyeddöntőben!                                      (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-07-01 20:57:52

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>