. Ma Márk napja van.
A cél a dezinformáció visszaszorítása
2021-12-04 21:35:04
A cél a dezinformáció visszaszorítása

A cél a dezinformáció visszaszorítása

A világjárvány alakulására tekintettel az Európai Bizottság további hat hónappal – 2022 júniusáig – meghosszabbítja a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos dezinformáció nyomon követését szolgáló programját.


Az Európai  Bizottság közzé  tette az online platformok által a dezinformáció nyomon követését szolgáló programhoz kapcsolódó legújabb jelentéseket, amelyekben azok arról számolnak be, milyen intézkedéseket hoztak szeptember és október között annak visszaszorítása érdekében.

 

Mint Věra Jourová, az értékekért és az átláthatóságért felelős alelnök hangsúlyozta: „A világjárvány nem ért még véget, ezért azt szeretnénk, ha a platformok fokozott erőfeszítéseket tennének a Covid19-cel kapcsolatos dezinformáció leküzdése érdekében, a védőoltásokkal kapcsolatos dezinformációt és az uniós nyelvek mindegyikét ideértve. Azt is elvárjuk, hogy a nyomon követési programból eredő tanulságokat levonva a platformok erőteljesebb nyomon követési keretrendszert hozzanak létre a dezinformáció visszaszorítását célzó új gyakorlati kódex megszövegezésekor.”

A legújabb jelentésekből kiderül, hogy a YouTube az egészségügyi félretájékoztatásra vonatkozó szabályzatát azokra az oltóanyagokkal kapcsolatos állításokra is kiterjesztette, amelyek ellentmondanak a helyi egészségügyi hatóságok által kialakított konszenzusos véleménynek vagy a WHO által képviselt álláspontnak. A TikTok növelte azoknak a kulcsszavaknak/hashtageknak a számát, amelyek Covid19-cel és oltóanyagokkal kapcsolatos tagek és bannerek létrejöttét eredményezhetik. A Twitter frissítette a vakcinákkal kapcsolatos félrevezető információkra vonatkozó szabályzatát. a Microsoft's LinkedIn  pedig kiszélesítette az európai influenszerekkel folytatott együttműködést annak érdekében, hogy hiteles üzenetek jussanak el a polgárokhoz a védőoltásokkal kapcsolatban. A Meta / Facebook világszerte frissítette a gyermekeknek adható Covid19-oltásra vonatkozó szabályzatát, például azokkal a hamis tartalmakkal kapcsolatban, amelyek szerint nincsenek gyermekeknek adható védőoltások, illetve ezek nem biztonságosak és nem lettek tesztelve.

A közelmúltban 26 új fél csatlakozott a dezinformáció visszaszorítását célzó gyakorlati kódex felülvizsgálatát célzó szövegezési munkához, mely várhatóan 2022 márciusának végén zárul majd le. Ez elegendő időt hivatott biztosítani az aláírók számára ahhoz, hogy hathatós eszközt dolgozzanak ki, mely – annak megfelelően, hogy a leendő aláírók köre a jelenleginél szélesebb, és így az általuk képviselt szolgáltatások is sokszínűbbek, – részleteikben meghatározott  és a szolgáltatások sokféleségéhez igazított kötelezettségek vállalását írja majd elő.

Utoljára frissítve: 2021-12-04 21:54:45

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>