. Ma Emma napja van.
A cél a gyümölcsöző együttműködés
2020-10-28 19:58:09
A cél a gyümölcsöző együttműködés

A cél a gyümölcsöző együttműködés

Pécsett a Hattyú ház első emeletén  kialakított  IT HUB Iroda  az informatikai és innovációs cégek valódi csomópontja lehet.


Az „IT HUB Pécs”  azt a célt tűzte ki, hogy a városban működő informatikai és innovációs területen működő cégek és intézmények tevékenységének összehangolása és az iparág szereplőinek összefogása, egy helyen.  E mellett az is, hogy teret adjon a szakterület rendezvényeinek és eseményeinek, így különböző találkozóknak, képzéseknek, előadásoknak, vagy work shopoknak, s ezzel megnyissa a teret az ágazat szereplői közötti együttműködésnek, akár a piac meghatározó cégeiről, akár startup vállalkozásokról legyen szó.


Maga az iroda létrehozása is egy sokszereplős együttműködés eredménye, amelyben a pécsi önkormányzat mellett a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, az ágazati klaszter és csaknem  negyven  informatikai, illetve innovációs kis- és középvállalkozás vett részt.  A 280 négyzetméter alapterületen elhelyezkedő iroda nonprofit jelleggel működik, az üzemeltetési költségeket a bérlők állják.  Ennek megfelelően  különböző szolgáltatási csomagokat alakítottak ki a legkisebb cégek  már évi 50.000 forinttól igénybe vehetik. A  pécsi önkormányzat is tagdíjfizető partnerként csatlakozott az irodához, bízva abban, hogy az  az információtechnológiai ágazat  helyi szereplőinek együttműködését, közös üzleti sikerét segíti, de új startup vállalkozások indítását is ösztönzi.


Az iroda eredményes működésével növelheti az iparűzési adóból származó bevételt, valamint olyan új munkahelyek jöhetnek létre, amelyek a városban tartják a frissen végzett, képzett fiatalokat. Ezzel együtt  felpezsdítheti a belváros  életét,  illeszkedve ezzel az önkormányzat azon törekvéséhez, hogy a  szolgáltató cégeket visszacsábítsák a városközpontba. Kezdetben körülbelül 40 cég vesz részt valamilyen formában az IT HUB Pécs tevékenységében.

Utoljára frissítve: 2020-10-28 19:58:46

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>