. Ma József napja van.
A Danone Focikupa régió győztese a PMFC
2019-05-19 20:50:01
A Danone Focikupa régió győztese a PMFC

A Danone Focikupa régió győztese a PMFC

A „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna pécsi regionális döntőjét a PMFC U12-es csapata nyerte meg.


A pécsiek akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot. A hazai pályán játszó fiatalok a fináléban a Kaposvár csapatát győzték le 1:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa budapesti országos döntőjében. A Fair Play csapat díját a Szentlőrinc csapata nyerte el.

 

A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat mintegy 1200 gyermek labdarúgója mérkőzik meg egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, Spanyolországban.


A FIFA által is elismert Danone Focikupa a Gyermekekért torna a világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó kupája, amin világszerte eddig több mint 2,5 millió gyermek vett részt. A program hazai kupasorozata a hétvégén Pécsett folytatódott, ahol a PMFC, a Paks, a Szekszárd, a Szentlőrinc, a Kaposvár, a Mohács, a Kaposvölgye LUE és a PVSK csapatai léptek pályára.


A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.
 
A Danon Focikupa kapcsán, Gyergyói-Szabó Anita, a a  cég külső kommunikációs menedzsere elmondta, az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon ugyan megállt a túlsúlyos és elhízott gyerekek számának növekedése, de továbbra is minden harmadik 10 év körülinél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. Kitért arra is,  szeretnék kivenni a részüket  a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezik meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát.


A Danone Focikupa a Gyermekekért program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevő gyermek labdarúgók sportszergyűjtéssel segítik állami gondoskodásban élő focista társaikat. A pécsi elődöntőre három megyéből hozták magukkal a csapatok felajánlásaikat, az összegyűjtött adományokat a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat képviselője vette át.
 
A régió győztes PMFC már biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon. (fotó: Ruprech Judit)

Utoljára frissítve: 2019-05-19 20:50:44

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>