. Ma Márk napja van.
A döntősök között a Közép-Dunántúl
2015-06-27 03:42:11
A döntősök  között a Közép-Dunántúl

A döntősök között a Közép-Dunántúl

Európa legjobb regionális projektjei versenyének döntőjében a Közép-Dunántúl.


Az Európai Bizottság közzétette azoknak a projekteknek a listáját, amelyek közül kiválasztják az uniós kohéziós politika forrásaiból támogatott legötletesebb, leginnovatívabb regionális projektnek járó RegioStars díj győzteseit.


A megmérettetés célja a regionális fejlesztés terén bevált gyakorlatok elismerése, és azon eredeti, inspiráló projektek, vagy támogatási programok népszerűsítése, amelyek példaképül szolgálhatnak más régiók és projektmenedzserek számára. A döntős projektek között szerepel a nyolc európai régió – köztük a Közép-dunántúli régiót képviselő Tatabánya – részvételével zajló MILD HOME, amelynek célja egy új szellemiségű lakóépület típus tervének kidolgozása, működési és megvalósíthatósági lehetőségeinek vizsgálata.

A közel nulla kibocsátású, alacsony energiafogyasztású, akár saját kezűleg is összeállítható épületeket közös keretrendszer alapján tervezik, ám az egyedi jellemzőknél figyelembe veszik a különböző helyszínek igényeit, biztosítva a helyi sajátosságoknak való szigorú megfelelőséget. Nyolc  kísérleti Eco Green Village település terveit készítették el építészeti ötletpályázat keretén belül, Magyarországról Tatabánya gyűjtötte össze építészek, mérnökök, műszaki szakértők és helyi gyártók legjobb javaslatait.


A zsűri száznegyvenhárom induló közül válogatta ki a döntőbe került tizenhét projektet. A válogatás során az innováció, a hatás, a fenntarthatóság és a partnerség szempontjait vették figyelembe. Az idei döntősök a kisvállalkozások növekedése, az energiahatékonyság, a társadalmi befogadás és a városfejlesztés terén mutatnak példát, és mindegyikük célja a polgárok életminőségének javítása. A RegioStars díj döntőjébe kerülni nem csupán az adott projekt kiválóságát bizonyítja, hanem egyúttal annak nemzetközi elismerése, hogy az érintett régió és város innovatív és kreatív módon használja fel az uniós támogatásokat.


A négy győztes projektet a október 12–15. között Brüsszelben megrendezésre kerülő 2015 OPEN DAYS eseményen jelentik be.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>