. Ma György napja van.
A feketén szerzett pénzt elosztották
2016-10-20 11:58:09
A feketén szerzett pénzt elosztották

A feketén szerzett pénzt elosztották

A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói a rajtaütéskor szembesültek azzal, hogy a baranyai nyílászárókat gyártó cégnél módszeresen elégették az eltitkolt bevételt igazoló iratokat, a feketén szerzett pénzt szétosztották egymás között.    

 
Az  árnyékolástechnikai termékek és nyílászárók gyártásával és értékesítésével foglalkozó cégnél elsősorban egyedi igények alapján folyik a gyártás. A kész termékeket magánszemélyeknek és viszonteladóknak értékesítik. Három dunántúli üzemükben, több mint 100 ember dolgozik.  


A nyomozók gyanúja szerint a termékek értékesítése fele arányban számla nélkül, feketén történt. A magánszemélyek egyáltalán nem, míg a gazdasági társaságoknak csak egy része kapott számlát. A számla nélküli értékesítésekkel és a bevétel egy részének eltitkolásával az áfa fizetést akarták megspórolni. Az így szerzett fekete jövedelmet a tulajdonosok és az őket segítő személyek szétosztották egymás között.  A bizonyítékok eltűntetésére trükkös módszerük volt, a papír alapú megrendelőket és a teljesítést igazoló iratokat az üzemcsarnokok fűtésére használták, míg a számítógépeken tárolt adatokat évente törölték.  


A pénzügyi nyomozók az októberi akcióban 14 helyszínen tartottak házkutatást, adatokat gyűjtöttek, bizonyítékokat foglaltak le. A helyszíneken 28 személyt tanúként kihallgattak. Két üzemben és egy családi háznál  azt vették észre a nyomozók, hogy befűtöttek az eltitkolt bevételeket rögzítő megrendelőlapokkal, és további bizonyítékok is elégetésre vártak a kazánok mellett. Az egyik lakásban kábítószer-gyanús anyagot is találtak, ezért ott a rendőrség, míg az üzemekben a bejelentés nélkül foglalkoztatottak miatt a munkaügyi ellenőrök intézkedtek.            


A nyomozás jelenleg különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt folyik. Az okozott kár megtérülése érdekében a nyomozók zár alá vették a társaság tulajdonában lévő iparterületet és a hozzá tartozó üzemcsarnokokat.

Utoljára frissítve: 2016-10-20 12:10:04

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>