. Ma Andrea napja van.
A gazdaságfejlesztés élesztője az innováció
2015-11-12 21:20:54
A gazdaságfejlesztés élesztője az innováció

A gazdaságfejlesztés élesztője az innováció

Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma adott otthont  a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Fullbright Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége Meet the Scientist programjának.

A 2010-ben útjára indult Meet the Scientist” program célja a műszaki és természettudományok valamint amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése a magyar középiskolások körében. Eddig összesen 56 középiskolába szervezték meg, ebben a tanévben újabb kilencbe látogatnak el.

A gimnázium nagyelőadója zsúfolásig megtelt diákokkal, akiknek a figyelmét Őri László Pécs alpolgármestere elsősorban arra hívta fel, hogy a XXI. században a gazdaságfejlesztés, új munkahelyek létrejötte nem képzelhető el, az új műszaki megoldások alkalmazása, ötletek, innováció nélkül. Ennek kapcsán felidézte, hogy az elmúlt években a magas szintű természettudományos oktatáshoz szükséges új laborokat építettek ki, mind a Leöwey, mind a Nagy Lajos Gimnáziumban.

Kitért arra is, a város célja, hogy az egyetemmel, kamarával együttműködve, egy olyan gazdasági környezet jöjjön létre Baranya székhelyén és a régióban, ami képes minél nagyobb arányban, helyben munkalehetőséget teremteni az itt élő, vagy itt végzett, jól képzett fiatalok számára akár egy hosszabb, rövidebb idejű külföldön eltöltött egyetemi szemeszter, vagy egyéb továbbképzi lehetőség, valamint munkát követően. letelepedettMint elmondta, ennek egyik  példája, a Pécsett  az IT Services Hungary Kft., ami jelentős számban foglalkoztat mérnököket és informatikusokat.

Utoljára frissítve: 2015-11-12 21:24:57

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsett rendezik meg a Tervezz te is ökoházat! országos verseny döntőjét.
Bővebben >>