. Ma Béla napja van.
A gólzápor megint elmaradt
2018-06-21 21:41:16
A gólzápor megint elmaradt

A gólzápor megint elmaradt

A mai nap második találkozóján Franciaország is tehet egy lépést a továbbjutása irányába.


Ehhez a franciáknak  azt a Perut kell legyőzniük, amelyik csapat az előző körben a dánok ellen kihagyott egy tizenegyest, ezzel elmaradt a perui gól 36 évvel a visszatérés után.


Ricardo Gareca együttesének ez az utolsó esélye, hogy továbbjusson, legalábbis amíg le nem győzi mai ellenfelét. Azokat a franciákat, akiknél a kezdőből Tolisso és Dembelé került ki a nyitányon látott kezdőből, helyüket pedig Matuidi illetve Giroud vették át. Talán jogos is a változtatás, hiszen az ausztrálok ellen mutatott játék nem volt éppen vonzó, talán majd Matuidi és Giroud elhozzák a kívánt változást. A peruiaknál azt hiszem, kötelező változtatni az eredmény kényszer miatt, ennek jegyében kezd ma Tapia és Jefferson Farfán helyén Aquino illetve a Bayern München egykori csatára; Paolo Guerrero! Mire lesz ez elég? Szétszaggatják a franciák az istrángot a továbbjutás érdekében? Esetleg Didier Deschamps együttese megelégszik a döntetlennel? Ezt fél órával kezdés előtt még nem tudjuk, de azért jó lenne, ha a srácok előrukkolnának valami tempós, élvezetes produkcióval, amit nézni is érdemes és szórakoztató!


Egyik oldalon tehát az eredménykényszer, a másikon az erődemonstráció lehetősége szól a csapatok mellett! Mert nem mindegy, hogy három meccset követően hazamész vagy sem illetve az sem utolsó szempont, hogy a mutatott játék alapján világbajnoki címre esélyes vagy-e?


A francia kezdőcsapat: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – Pogba, Kanté, Matuidi – Griezmann, Giroud, Mbappé Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
A perui kezdőcsapat: Gallese – Advíncula, Alberto Rodríguez, Ramos, Trauco – Aquino, Yotún – Carrillo, Cueva, Flores – Guerrero Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca
Játékvezető: Mohammed Abdulla (Egyesült Arab Emírségek)


1. perc: Tiszta kékben a franciák végzik el a kezdőrúgást, Tiszta fehérben a peruiak játszanak! Mahammed Hasszán Abdulla kezeli a sípot ezen a meccsen, ő az Egyesült Arab Emírségekből érkezett!
7. perc: HÚHA!!! Mit csinál Lloris? Kinn áll a kapujából! Yotún észreveszi, és jó 50-ről felíveli, majdnem behullik a kapuba! Ha bemegy, az focitörténelem! Világbajnokságon gólt 50 méterről még senki nem rúgott!
15. perc: Egy baloldali francia szögletet fejel a jobb sarok mellé középen Varane! Veszélyes volt!
16. perc: Matuidi megkapja a meccs első sárgáját! Advíncula mezének nyúlékonyságát tesztelte!
23. perc: Egyenlít Peru a sárga lapok tekintetében! Umtiti arcába könyökölt Guerrero, aki nem érti, de mi értjük! Egyértelmű helyzet, jogos a sárga!
31. perc: Cueva lapos baloldali beadása középen Guerreróé, aki 5 méterről a kapusba lövi, miután Umtitit elküldte a büfébe…
34. perc: GÓL!!! Vezetnek a franciák! Pogba ugratja ki a baloldalon Giroud-t, aki 6 méterről tüzel, Rodríguez belevetődik, róla pattan a középen érkező Mbappé elé, aki két méterről már a kapuba passzol! Szegény peruiak! Még szerencséjük sincs! 1:0
40. perc: Mbappé 1998. december 20-án született, 19 és fél éves, a világbajnokságok történetének legfiatalabb francia gólszerzője. 19 évvel és 183 nappal ezelőtt született!
43. perc: Szép labdajáratás a franciáknál! A keresztpassz Griezmanntól eljut balra Lucas Hernándezhez, aki 6 méterről kapura lő, Gallese véd! Az ismétlés elmegy keresztbe!
45. perc: Két percet hosszabbított a játékvezető! Következik a szünet! 1:0-ra vezetnek a franciák!


Meddőnek nem nevezhető francia mezőnyfölényt látunk, megspékelve néhány kósza perui helyzettel. Ricardo Gareca együttese nagy bajban van, sürgősen ki kell találniuk valamit, ha tovább akarnak jutni. Ez így kevés lesz! A franciák nyugodtak lehetnek, ők is játsszák, amit tudnak, szemmel láthatóan sokkal jobban fociznak, mint legutóbb az ausztrálok ellen. Egyelőre a mezőnyfölényük kevés helyzetben mutatkozik meg, ám annál jobban érezhető! Kíváncsi leszek, vajon fenn tudják-e tartani ezt a játékot a második félidőre?


46. perc: Kettős csere a félidőben perui oldalon! Jefferson Farfán és Anderson Santamaría érkezik, Yotún és Rodríguez maradt a kispadon, ők jönnek le! Szegény Rodrígueznek sokba került a gól! Peru kezdi a második félidőt!
47. perc: Egy felugrásnál megrúgja Farfán Umtitit, akinek egy darabig nagyon fáj, de cserélni egyelőre nem kell!
50. perc: Farfán kap labdát a tizenhatos előterében, balra a kaputól, lepasszolja Aqiunónak középen, aki lő, a kapufán csattan a labda! Ez közel volt!
60.perc: Nyomnak a peruiak, egyenlíteni szeretnének! A franciák nem nagyon tudnak kijönni a kapujuk elől!
68. perc: Advíncula ad labdát Carrillónak a jobboldalon, aki csinál egy cselt, majd 15-ről kapu fölé durrant!
75. perc: Cserélnek a franciák! Ousmane Dembelé 15 percet kap, Mbappé helyére jön!
80. perc: Griezmann is lejön a franciáknál, őt Nabil Fekir váltja! Gyengültek a franciák… JA, NEM!!!
81. perc: Elkezdtek dumálni a peruiak! Ketten is sárgát kapnak ezért! Aquino és Flores a tettes!
84. perc: Aztán cserél Peru is! Cueva helyére érkezik Ruidíaz!
86. perc: Varane reklamál, de nem ezért kap sárga lapot, hanem azért, mert orrba vágta Farfánt! A szabadrúgást Guerrero feladja Llorisnak!
89. perc: Az utolsó francia csere is lezajlik! Pogba lemegy, Steve N’Zonzi jön a helyére megerősítendő a francia középpályát!
95. perc: Még a franciák elvégeznek egy kis szögletet, beívelni már nem akarják, akkor meg Mohammed Abdulla lefújja a mérkőzést!


Franciaország ezzel a győzelemmel a továbbjutást kiharcolta, a csoportelsőséget még nem, az a feladat majd a dánok elleni meccsre marad! A második félidőben hullámzó volt a játék, de leginkább a perui csapat próbálkozott, sikertelenül. Ők így mennek haza a harmadik kör után! Reméltem az ellenkezőjét, de ez a meccs sem hozott gólzáport, ettől függetlenül a franciák hozták azt a minimumot, amit a szurkolóik várnak! Azt hiszem, ezzel le is zárhatjuk ezt a tudósítást!                                           (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-21 21:43:18

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>