. Ma István napja van.
A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért
2018-07-14 22:12:42
A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért

A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért

A labdarúgó világbajnokságok történetének tizenkilencedik bronzmérkőzése következik!


 Az ilyen találkozóknak van egy olyan sajátossága, hogy a résztvevő csapatok szeretnék elkerülni, ugyanakkor tény, hogy bármennyire is fáradtak és utálják, azért mégiscsak odateszik magukat. Az eddig lejátszott 18 ilyen találkozón ugyanis 71 gól született, ami 3,94-es gólátlagot jelent.


A mai két mérkőző fél, Anglia és Belgium is részt vett már bronzéremért vívott csatákban, ám egyikük sem kaparintotta meg ezt az érmet története során. Ma viszont a kettő közül valamelyik egészen biztosan boldogabban vonul majd le a pályáról.


Az angolok és a belgák a csoportkörben már találkoztak egymással, mindkét akkori kezdőcsapat igencsak felforgatott volt, a belgáknál ma csak Chadli és Tielemans lesz ott kezdőként a pályán, míg az angoloknál Pickford kapuson kívül Jones, Loftus-Cheek, Dier, Delph és Rose is ott lesz a kezdőrúgásnál. Ezek a változtatások is egyértelműen jelzik a két csapat fáradtságának mértékét, ettől függetlenül biztosan az utolsó utáni erőtartalékaikat is mozgósítani fogják majd a győzelem és az ezzel járó bronzérem megszerzése érdekében. It’s coming home! Ezt éneklik az angol szurkolók szinte az egész világbajnokságon. Habár a bajnoki trófeát a belgákhoz hasonlóan már nem tudják elvinni, izgalmas lesz figyelni, hogy a bronz vajon Brüsszelbe vagy Londonba tér-e haza?


A belga kezdőcsapat: Courtois – Alderweireld, Kompany, Verthonghen – Meunier, Tielemans, Witsel, Chadli – De Bruyne, Lukaku, Eden Hazard Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Az angol kezdőcsapat: Pickford – Jones, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose – Sterling, Kane Szövetségi kapitány: Gary Southgate
Játékvezető: Alireza Fagani (Irán)


1. perc: A sárga-feketében játszó belgák kezdik ezt a mérkőzést, piros-fehér szerelésben védekezik az angol válogatott! Az iráni Alireza Fagani országa első játékvezetője, aki világbajnokság ennyire késői szakaszában meccset dirigálhat! Elkezdődött a csata a bronzéremért!
4. perc: HOPPÁ, EZ GYORS!!! Vezet Belgium! Lukakué a labda a középpályán, aki a baloldalra passzol a vágtató Chadlinak, a beadására középen Meunier érkezik és a kapu jobboldalába passzol úgy, hogy még Pickford is beleér! Csodás kezdés belga szempontból! 1:0!
12. perc: MAJDNEM KETTŐ!!! Egy keresztpassz érkezik a baloldalra De Bruyne lábára, rendezetlen az angol védelem, ezért tud lőni a rövid alsó felé, de Pickford lábbal kirúgja aztán nagyon nehezen felszabadul az angol kapu!
20. perc: Egy jobboldali szögletet Maguire fejelt el középen, Courtois könnyedén felszedte! Eddig a belgák veszélyesebbek!
24. perc: Egy felívelt labdát Sterling lekészít a mellette futó Kane-nek, aki 16-ról mellé lő estében, az eddigi legkomolyabb angol helyzetet láttuk!
35. perc: Ez is közel volt! De Bruyne jobboldali szögletét a tizenhatos elől, középről lövi el az egyik társ, majd 8 méteren Alderweireld nyúl bele, de kapu fölé megy a labda! Nem múlott sokon a második gól!
36. perc: Chadli meghúzódott, ápolni kell, jelzi az orvosi stáb, hogy cserélni kell!
39. perc: Thomas Vermaelen váltja a megsérült Chadlit a pályán!
45. perc: Szögletet rúgnának balról a belgák, de ezt már nem engedi Fagani, mert letelt a kétperces hosszabbítás! Vége az első félidőnek! Méltatlankodva vonulnak le Hazardék a pályáról!


Nem durva ez a mérkőzés, mindkét csapat szerencsére a játékkal van elfoglalva! Ezen belül a belgák játszanak sokkal jobban és kombinatívabban, az angolok meddő labdabirtoklási fölényben játszanak! El tudják vinni körülbelül 40 méterig a labdát, onnantól kezdve azonban zseniális belga retesz védi a kaput, komoly helyzet nem tud kialakulni! Roberto Martínez legényei akkor váltanak ritmust és lépnek fel támadóan, amikor kedvük tartja! Ez a helyzet az első félidőt követően, nemsokára folytatjuk a tudósítást!


46. perc: Kettőt cserél az angol csapat a szünetben! Rose helyére érkezik Lingard, Sterlinget pedig Rashford váltja! Gary Southgate alakulata indítja támadással a második félidőt!
52. Sárgalappal indítunk! Jones kapja, mert visszahúzta a középpályán meglógni készülő  Hazardot!
55. perc: Egy bedobást kap a jobboldalon Lingard, aki azonnal ellövi 13-ról, hat méteren, ha belepiszkál Kane, akkor gól, de ez végül nem történt meg, elmegy a bal kapufa mellett a lövés!
60. perc: Lukaku leballag a pályáról, aztán indul el az öltöző felé, Mertens jön be! Cseréltek a belgák!
70. perc: DIER!!!! egy szép kényszerítő után kerül helyzetbe a jobboldalon, 5 méterről átemeli a kifutó kapust, Vermaelen rúgja ki 1 méterre a gólvonaltól!
74. perc: Trippier jobboldali szabadrúgását Maguire fejeli kapu mellé 6 méterről! Látszik, hogy szeretne egyenlíteni az angol csapat, de egyelőre ez nem sikerül!
78. perc: Jelen állás szerint az utolsó belga csere következik! Tielemans ül le a padra, Moussa Dembelé folytatja a helyén! Eközben valami csúnyát csinálhatott Maguire, mert bezsebel egy sárga lapot!
80. Óriási belga kontra de, nincs gól! Meunier kapott labdát az akció végén Mertenstől, aki csodásan ívelte neki a jobboldalra, kapásból lő a középpályás, hatalmasat véd Pickford! Eldőlhetett volna!
82. perc: Itt a vége! Eldőlt a lényegi kérdés! Kettővel vezet Belgium! De Bruyne hozza a labdát a baloldalon, majd kiugratja Hazardot, aki lefutja a védőjét, aztán az ötös bal sarka elől kilövi a bal alsót! 2:0!
84. perc: A rend kedvéért cserél egy utolsót Gary Southgate! Loftus-Cheek fejezi be a mérkőzést, Dele Alli kap még néhány percet, de bronzérmet szinte biztosan nem a legvégén!
90. perc: Három percet hosszabbít Alireza Fagani! Ennyi ideje van az angoloknak legalább szépíteni!
93. perc: Még itt az utolsó percben megítél egy szabadrúgást a bíró, ezt nem hagyja elvégezni Witsel, de csak azért, hogy ő is gazdagodjon egy sárgával! Valaki az angolok közül még felíveli, és csak aztán vet véget a mérkőzésnek a játékvezető!


Ezzel hivatalossá vált, hogy Belgium szerezte meg a 21. labdarúgó világbajnokság bronzérmét, amire a lehetőséget harminckét év után kapta meg a mai napon! A második félidőben egy 25 perces időszak volt, amit az angolok elszántan, bár eredmény nélkül támadtak végig, a hetvenedik perctől kezdve visszavette az irányítást a belga csapat, majd nem sokkal a vége előtt el is döntötte a maga javára ezt a találkozót! Egy nagyon kellemes, üde színfoltja volt a belga csapat ennek a világbajnokságnak, sajnálhatja a szurkolótábor a franciáktól, az elődöntőben elszenvedett vereséget.


Ha reálisan nézzük, az angol válogatott a lejátszott hét mérkőzéséből a három kötelezőt hozta győzelemmel, a komolyabb, szervezettebb csapatok ellen ez a csikócsapat nagy bajban volt. Reális tehát a negyedik hely Gary Southgate válogatottjának, amely annak nagyon örülhet, hogy bekerült a világ négy legjobb futballnemzete közé. Arra a polcra került most vissza az angol foci, ahová 28 éve várta a közvélemény.                 (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-07-14 22:15:19

További híreink
Szexuális fajtalankodási botrány Orbán kedvenc katonaiskolájában
Egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tizenéves diákjai, ez annyira elfajult egy éjszaka, hogy szexuális fajtalanságba tork...
2019-07-12 17:55:41, Hírek, Sport Bővebben
Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
A Danubius Hotels Group megállapodást kötött a magyar ingatlanbefektető Indotek Csoporttal a Gellért Hotel eladásáról – olvasható a Danubius közleményében, amelyet az Ind...
2019-06-22 14:41:36, Hírek, Sport Bővebben
A Danone Focikupa régió győztese a PMFC
A PMFC U12-es csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna pécsi regionális döntőjét.
2019-05-19 20:50:01, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarország természeti öröksége, természeti tőkéje olyan kincs, amellyel sok más európai ország nem büszkélke...
Bővebben >>