. Ma Ákos, Bátor napja van.
A Kodály Központ hangjai
2023-11-10 02:26:35
A Kodály Központ hangjai

A Kodály Központ hangjai

November 11-én  rendezik meg Pécsen aKodály Központ hangjai nevet viselő tematikus napot. a árják az érdeklődőket.

Exkluzív kulisszák mögötti séták, elektroakusztikai kiállítás, hangtechnikai előadások és a Popori Acoustics legújabb hangfalainak bemutatója is szerepel a Kodály Központ hangjai című tematikus nap programjában. A pécsi Kodály Központot a hazai zenésztársadalom, valamint egyre szélesedő körben a nemzetközi szakmai világ is a legjobb akusztikájú európai hangversenytermek közé sorolja. A közönség a komoly- és könnyűzenei koncerteken, színházi előadásokon maga is megtapasztalhatja ezt az egyedülálló adottságot. November 11-én az épület kedvelői és a vájt fülűek részére egész napos „hangutazást” szervez a  Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Kodály Központ hangjai címmel.

A nap során több alkalommal is indulnak vezetett séták, melyeken az érdeklődők megismerhetik a Kodály Központ történetét, bepillantást nyerhetnek a stúdió és a fényvezérlő titkaiba, vagy éppen a gépház rejtelmeibe. A Pannon Filharmonikusok két koncertjén - amit akusztikai ismertető kísér Dobos László akusztikus hangmérnök jóvoltából - Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr „Linzi” szimfóniájának III–IV. tétele csendül fel, Vass András vezényletével. A zenei ízelítőt követően lehetőség nyílik  arra, hogy bárki „simogathatja” a hangszereket a PFZ zenészeinek közreműködésével.

Az épület gépészeti megoldásairól és a versenyzongorákról Regényi Gábor főszcenikus vezetésével tudhatnak meg részleteket a résztvevők, Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója pedig a Kodály Központról, mint a rezidens zenekar otthonáról beszél. Popori Ottó és Kiss Imre (Popori Acoustics) előadásának fókuszában a statikus hangsugárzók állnak majd, úgy mint  az elektroakusztikai rendszerek működése, az analóg és a digitális rendszerek főbb különbségei és technikai megoldásai. Ehhez a programhoz egy kiállítás is kapcsolódik.

További híreink
Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, H...
2024-02-26 21:34:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken.
2024-02-25 22:07:46, Hírek, Környezetünk Bővebben
Száz éve született Grastyán Endre
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
2024-02-23 16:30:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón k...
Bővebben >>