. Ma Stefánia napja van.
A legjobb négybe kerültek
2020-10-21 19:49:25
A legjobb négybe kerültek

A legjobb négybe kerültek

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara  és a PTE Nemzetközi Igaz-gatóságának közös pályázatát támogatásra javasolták az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalánál.

A benyújtott pályázatok magas száma jól jelzi, milyen nagy volt a verseny  ebben a rendkívül fontos, kiemelt témakörben. Mindösszesen négyet választottak ki az ENSZ hivatalánál a 69 ország különböző felsőokta-tási intézményeiből beérkezett 227 pályázat közül, ebbe a szűk elitbe került be a Pécsi Tu-dományegyetemé is, amit a koronavírus-járvány miatt elsősorban online térben kell megva-lósítani, felhasználva az elmúlt hónapokban ezen a területen szerzett számos nemzetközi és hazai tapasztalatot.

- A projekt arra vállalkozik, hogy az ENSZ hivatala által kidolgozott egyetemi tananyagokról egyeztessen a tágan értelmezett térségünkben működő nemzetközi partneregyetemekkel olyan kiemelt témakörökben, mint kiberbűnözés, szervezett bűnözés, emberkereskedelem és embercsempészet, terrorizmus elleni küzdelem, bűnmegelőzés és igazságszolgáltatás – mindez nemzetközi jogi és uniós jogi kontextusban.  – emelte ki  Mohay Ágoston, a pécsi jogi kar nemzetköziesítésért felelős dékánhelyettese, a projekt szakmai vezetője.

A pályázat központi eleme a november 4-6. között megrendezésre kerülő  háromnapos online workshop, ahol egy-egy felkért szakértő tart előadást a projekt témaköreiben. Ezen felül kerekasztal jelleggel a meghívott partneregyetemek képviselőivel arra keresik a választ,  mikén hasznosítják vagy hasznosíthatnák az oktatásban  az ebben a témakörben készült  tananyagokat. E mellett a workshop tapasztalataira építve  közös ajánlást fogalmazzanak meg arra, miként fejleszthetőek azok tovább.

Utoljára frissítve: 2020-10-21 19:50:05

További híreink
Advent egy kicsit másként
Új és megszokott elemekkel, a járványügyi veszélyhelyzetben a kormány által elrendelt korlátozásokat betartva indul pénteken Pécsett az advent.
2020-11-27 19:25:08, Hírek, Környezetünk Bővebben
Egy munka – dupla fizetség
Újabb visszaéléseket tárt fel a pécsi önkormányzat, ezúttal a Pécsi Országos Színházi Találkozó átvilágítása során.
2020-11-25 19:21:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csütörtökig még megtehetik
A héten zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje és nyereményjátéka.
2020-11-24 18:26:18, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Legjobb Kísérleti Animáció díját vehette át filmjéért Helstáb Martin, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója.
Bővebben >>