. Ma Emma napja van.
A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része
2022-11-30 14:04:50
A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része

A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része

A  vállalati egészségprogramnak nincsenek hátrányai, viszont rengeteg előnnyel rendelkezik.

 

Ma már nem luxus, hanem kollektív érdek, a hosszútávú siker alapja. Ezt vallja a pécsi RG-STÚDIÓ is, ami novemberben elnyerte a Szerethető Munkahely díjat. Többek között azért tartották a céget méltónak e cím elnyerésére, mert szívügyüknek tekintik munkavállalóik testi-lelki komfortérzetének növelését.

Kutatások bizonyítják, az egészséges, szellemileg, testileg is fitt dolgozó jobban teljesít, jobban teljesít, eredményesebb, aktívabb, elégedettebb, elkötelezettebb, s nem utolsó sorban ritkábban lesz beteg. Ezáltal versenyképesebb lehet a cég, stabilabb vállalati márka érhető el az úgynevezett wellbeing programok révén.

A járvány utáni időszakot követően sokan igyekeznek mind jobban odafigyelni a testi és a lelki egészségükre. Azok a munkavállalók, akik eddig home office-ban dolgoztak, egyre több időt töltenek ismét az irodákban. A kisebb vállalkozások, cégek is mind inkább kezdik belátni, egy túlhajszolt munkavállalóval kevésbé tudnak fejlődni, akár a fluktuáció is megnőhet.

A napi 8-10 óra ülőmunka - az állandó stressz mellett - megterheli a gerincet, sok esetben kialakulhat hát-, derék- és nyaki fájdalom. A fáradékonyság és a koncentráció csökkenése pedig a teljesítményre is negatív hatással lehet.

A pécsi RG-STÚDIÓ számára rendkívül fontos a munkahelyi egészségmegőrzés.

- Azt valljuk, hogy a vállalatunk legnagyobb értékét az itt dolgozó emberek adják, ezért szívügyünk a komfortérzetük növelése, egészségük védelme, hogy a munkahelyi egészségmegőrzés hozzáadott értéket képezzen az itt töltött idő alatt. Új irodánkban deréktámaszt, testtartást javító labdát, sőt, olyan asztalokat használhatnak munkatársaink – akik élnek is ezzel a lehetőséggel –, amelyeknél akár állva, vagy ülve is lehet dolgozni - mondja a cég tulajdonosa,  Erős Gábor.

A komfortérzetet a modern és virágokkal teli munkakörnyezetben, a csúcstechnológiájú munkaeszközök használata mellett irodai zuhanyzó és mentálhigiénés tréningek - stresszkezelés, fenntartható teljesítmény témákban - is növelik. Sőt a friss kávé, tea,  a valóban egészséges reggeli - gyümölcsök, müzli - és ebéd mellett különféle egészséges rágcsálnivalók közül is választhatnak egész nap. Újabban egy professzionális masszázsfotelben  - amit az egyik partnerük, a Casada Hungarytől kaptak - is lazulhatnak  dolgozóik munkaidő alatt.

- Nekünk minden kreativitásunkra szükségünk van a munkánk során annak érdekélben, hogy a lehető leghatékonyabb és legeredményesebb kampányokkal támogassuk ügyfeleinket. Ebben pedig nagy segítségünkre van a masszázsfotelünk, amelyben negyed óra alatt szinte megújulhatunk - lelkendezik Schmidt Zsuzsanna, a stúdió ügyvezetője.


A jövő tervei között szerepel egy szauna kialakítása is, ami a stressz oldását segíti. Használatával a cég munkatársainak nem csak az
ellenálló képessége nő, de jó hatással lesz fizikai és szellemi teljesítőképességükre is.

Utoljára frissítve: 2022-11-30 14:08:29

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>