. Ma György napja van.
A Magnus Kínát is meghódítja
2022-09-13 02:56:06
A Magnus Kínát is meghódítja

A Magnus Kínát is meghódítja

Csaknem 90 millió eurós beruházással új gyártóbázist  hoz létre Magnus Aircraft Zrt. leányvállalata Kínában.


A pécs-pogányi reptéren működő cég  távol-keleti stratégiájának részeként, az idén megalapított Jiangsu Magnus Aircraft Manufacturing Company - a Magnus Aircraft Zrt. kínai leányvállalata -, a kínai típus engedély megszerzését követően nagyberuházásról szóló szerződést kötött Wuxi, Huishan kerületének kormányával, az Óbudai Egyetem és a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével.


A beruházás keretében  egy 18.000 négyzetméter alapterületű épületkomplexum jön létre, közel 200 hektáron, amellyel összesen 300 munkahely   is létre jön. Helyt kap  benne egy bemutatóterem, egy kompozit, egy repülőgép összeszerelő, egy karbantartó üzemegység, valamint az Óbudai Egyetem közreműködésével  fejlesztési központot is kialakítanak. A vegyesvállalat a projekt megvalósításával olyan kompetenciákat és kapacitást hoz létre, amellyel várhatóan kilenc év alatt összesen több, mint 2800 magyar fejlesztésű Fusion repülőgép és több, mint 400 négyüléses repülőgép  kerül ki majd a falai közül.


A stratégiai együttműködés  jelentős mérföldkő a   cég  távol-keleti piacra  történő bekerülésének stratégiájában  ugyanúgy, mint a Magnus Aircraft Zrt.  életében Célul tűzték ki ugyanis,  hogy az együttműködés eredményeként olyan nagyvállalati környezetet  jöjjön  létre, amelyben a Jiangsu Magnus Aircraft Manufacturing Company a kínai piacon meghatározó szerepet  töltsön be a  repülőgép gyártásban.

A teljes projekt megvalósulása a magyar repülőgépgyártás, valamint a két ország együttműködésének egyedülálló mérföldköve lesz.

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>