. Ma Béla napja van.
A meglepetések sorozata folytatódik
2018-07-01 00:07:56
A meglepetések sorozata folytatódik

A meglepetések sorozata folytatódik

Ellenfélre vár a már negyeddöntős Franciaország az Oroszországban zajló labdarúgó világbajnokságon!


Uruguay és Portugália csatájának egyik legnagyobb kérdése, hogy búcsúzik-e az a Cristiano Ronaldo, akin kívül csak Ricardo Quaresma tudott gólt szerezni a portugál válogatottban? Lionel Messi után tehát a másik nagy világsztár is elköszönhet a világbajnokságtól a találkozót követően.

 

Már csak azért is, mert az ellenfél Uruguay válogatottja, amely ugyan kevés gólt lőtt – mindössze ötöt – viszont egyet sem kapott, ami az oroszok elleni csoportrangadón értékelődött fel igazán, hiszen Egyiptom és Szaúd-Arábia sem volt veszélyes érdemben az uruguayi kapura.


Ami a két csapat kezdő tizenegyét illeti, a világbajnoki mezőny legidősebb szövetségi kapitánya; Óscar Washington Tabárez csak egy helyen nyúlt bele a kezdőjébe a legutóbbi alkalomhoz képest, a védelembe Coates helyére tért vissza Giménez, egyébként mindenki más maradt a csapatban. A portugáloknál a 64 éves Fernando Santos két helyen változtatott az Irán elleni utolsó csoportmeccsen látott kezdőcsapatán, Cedric helyén Ricardo Pereira kezd a védelemben, míg a két csatárral felálló játékrendszerbe visszatér Quaresma helyére az a Goncalo Guedes, aki Ronaldóval kettesben fogja rohamozni Muslera kapuját.

 

Még egy érdekesség végére! A torna két legidősebb szövetségi kapitánya ül a csapatok kispadjain, ketten együtt 135 évesek, ez rekord a világbajnokságok történetében, miképpen az ebből kijövő 67,5-es átlag is. Most tehát az fog kiderülni, hogy a két rutinos róka közül ki készítheti majd fel a csapatát a franciák elleni negyeddöntőre!


Az uruguayi kezdőcsapat: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Laxalt – Nandez, Torreira, Vecino, Bentancur – Suárez, Cavani Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
A portugál kezdőcsapat: Rui Patrício – Ricardo Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – Bernardo Silva, William Carvalho, Adrien Silva, Joao Mário – Guedes, Cristiano Ronaldo Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Játékvezető: César Ramos (Mexikó


1. perc: Kék-fekete szerelésben játszik Uruguay, tiszta fehérben Portugália! A mexikói César Ramos sípjelére a portugálok máris elvégzik a kezdőrúgást!
3. perc: Joao Mário baloldali beadására a másik oldalon Bernardo Silva érkezik és fölé fejel! Elsőre veszélyesebbnek nézett ki!
6. perc: Ronaldónak lövése már van! A jobboldalon kapta Bernardo Silvától egy kényszerítő végén, majd 20-ról feladja Muslerának!
7. perc: GÓL!!! HÁTRÁNYBAN AZ EURÓPA BAJNOK!!! Suárez a tizenhatos bal sarkától egy kényszerítő után élesen beadja a labdát, a másik oldali kapufánál érkezik Cavani és 6 méterről a rövid felsőbe fejel! Lehet, hogy Messi után Ronaldo is búcsúzik a világbajnokságtól, bár iszonyatosan messze még a vége!
20. perc: Egyelőre kevés sikerrel, de a portugálok próbálkoznak veszélyes akciókat kialakítani, ám ez nem könnyű, mert Uruguay nagyon szervezetten és jól védekezik!
22. perc: Aztán meg rúg Suárez egy szabadrúgást! 25 méterről, kissé balra a kaputól a jobb alsót veszi célba, Rui Patrício kivédi!
30. perc: Érdekesség, hogy Ronaldo világbajnokság egyenes kieséses szakaszában még nem lőtt gólt! Ezen a tornán mind a 4 találatát a csoportkörben rúgta!
40. perc: A világversenyen való részvétel rekordját is megdöntheti Ronaldo ezen a világbajnokságon! 38 alkalommal kezdett a mai meccset is beleszámítva a portugál klasszis a válogatottban világ – vagy Európa bajnokságon! Ha portugálok továbbjutnak és Ronaldo kezd a franciák ellen, Bastian Schweinsteiger 38-as rekordja lenne a múlté! De hát messze vannak a portugálok a legjobb nyolctól!
45. perc: Két percet hosszabbított César Ramos, aztán lefújta az első félidőt!


Amelyben bár a portugálok többet birtokolták a labdát, mégsem tudtak mit kezdeni a rendkívül jól szervezett uruguayi védekezéssel! Ráadásul elég volt csak egyszer nem odafigyelni Cavanira, akinek elég volt egy jó passz a fejére, ebből szerzett vezetést a dél-amerikai csapat! Cristiano Ronaldónak egy félideje van arra, hogy betaláljon, ám nem lesz egyszerű dolga, mert nagyon szépen megfojtja az ellenfél a csapata játékát! Fernando Santosnak ez ellen kell kitalálnia valamit a szünetben!


46. perc: A szünetben nem történt csere egyik oldalon sem! Uruguay kezdi a második félidőt!
51. perc: Guerreiro kap labdát a baloldalon, majd 22 méterről kétszer is kapura lőne, az első kísérletet blokkolják, a második kapu fölé megy!
56. perc: Egyenlít Portugália! Egy kis szöglet variáció végén balról érkezik a beadás Fonte lábáról, középen Pepe emelkedik, és a kapuba fejel! 1:1
62. perc: ÓRIÁSI GÓLT LŐ CAVANI!!!! Bentancurnak ívelik fel a labdát, aki lekészíti 16 méterre a mellette érkező Cavaninao, a PSG csatára pedig kilövi a bal alsót a tizenhatos vonaláról! 2:1!
63. perc: Azonnal cserél Óscar Tabárez! Bentancur már le is jön, Cristían Rodríguez érkezik aki volt már a Benfica futballistája is!
65. perc: Portugál csere! Adriem Silva jön le a pályáról, Quaresma, akinek félelmetes bal lába van máris beáll!
73. perc: Cavani sérült meg! Le kell cserélni! Stuani folytatja a mérkőzést! A portugálok is változtatnak! Guedest váltja André Silva! Szűk 20 perce van egyenlíteni a portugáloknak!
80. perc: Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Uruguay! Nandez kocog le a kispad felé, Carlos Sánchez áll be az utolsó percekre!
85. perc: Cserélnek a portugálok! Fernando Santos beküldi Manuel Fernandest méghozzá Joao Mário helyére! Ez volt az utolsó ilyen esemény ma este!
90. perc:Nem volt még sárgalap a mérkőzésen, ez meglepő! Az engem már kevésbé lep meg, hogy csak hárman tudtak gólt rúgni ebből a portugál csapatból eddig; Pepe, Cristiano Ronaldo és Quaresma! Négy perc lesz a hosszabbítás!
93. perc: Quaresmát felrúgja Stuani, de nem az uruguayi, hanem a portugál kapja a meccs első sárgáját színészkedésért!
97. perc: Most van vége a mérkőzésnek! Nyert és franciákkal negyeddöntőzik Uruguay!


Ezzel Cristiano Ronaldo is elköszön a világbajnokságtól! Bár a portugálok a második félidőt végigtámadták, a szenzációs uruguayi védekezés ellen csak egyszer használatos ellenszer létezett, Pepe egyenlítésére volt még egy zseniális válasza Uruguaynak! Így összességében a dél-amerikai csapat megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé! Ezzel véget ért a világbajnokság tizenhatodik játéknapja is! Holnap a spanyolok az oroszokkal, a horvátok pedig a dánokkal játszanak a nyolc közé jutásért!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-07-01 00:10:40

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>