. Ma Márk napja van.
A mezőny éléről rajtoltak
2016-05-07 16:47:34
A mezőny éléről rajtoltak

A mezőny éléről rajtoltak

Az Acropolis Rally első versenynapján a Botka Rally Team párosa a mezőny éléről rajtolt.


A kvalifikációs szakaszon rakoncátlankodó versenyautónak sikerült megtalálni a hibáját és szombaton teljes erőbedobással kezdenek Botka Dávidék. Szombaton és vasárnap összesen 12 gyorsasági szakasz és 230 gyorsasági kilométer vár Botka Dávidra és Szeles Péterre.

Mindenki úgy beszél az Acropolis Rally-ról, hogy az a verseny, aminek a pályái a legjobban igénybe veszik a versenyautókat. Botka Dávid szerint azonban, nem olyan kemények a szakaszok. Ami a nehézségét adja, hogy hosszúak és folyamatosan változik a felületük. Ha nem esik akkora eső, mint tavaly, akkor talán még könnyebbnek is mondható, mint tavaly volt. Néhol szűkebb, néhol széles, nagyon változatos a nyomvonal.

Nem volt izgalomtól mentes a gyorsasági szakaszok felírása, hiszen a pályabejáró autót mindkét nap végén szerelni kellett.  


- Az első estére az első kerék lazult fel, majd másnap az utolsó szakasz felénél kitört a hátsó kerekünk. Elsőre nem tűnt biztatónak a dolog, de a srácok megoldották, be tudtuk fejezni a pályabejárást – emeli ki Botka Dávid.  


A versenyautó is rakoncátlankodott a kvalifikációs szakaszon, a páros nem is tudta a saját tempóját autózni.


- Folyamatosan rugdosnom kellett a kuplungot, hogy felérjünk a hegyre. Később kiderült, 0,6 bár volt a turbónyomásunk – folytatja tovább. -  A szervizparkban a fiúk találtak egy olyan vezetékszakadást, amit nem is értek, hogyan sikerült észrevenniük. Ha nem lett volna meg, szerintem egész év végéig szenvedtünk volna ezzel a hibával. Köszönet nekik, újra bizonyítottak!

Nem ez az első Acropolis Rally-ja a Botka Rally Team-nek, mégsem tudtak előnyt kovácsolni a tavalyi tapasztalatokból, hiszen teljesen más az idei futam.


- Minden más, mint 2015-ben volt!  - hangsúlyozza Botka Dávid. - Tavaly az Acropolis lábától rajtoltunk, idén a Thermopülai csata emlékére felállított Leónidasz szobor mellett állították fel a rajtkaput. Nem lehet okunk panaszra, hiszen a görög rendezők Lamiában, a versenyközpontban is tökéletes körülményeket alakítottak ki a szervizpark részére. És természetesen a gyorsasági szakaszok is teljesen újak a számunka.


A kvalifikáción a 11. időt autózta a páros, így a rajthelyválasztásnál egy kicsit taktikázni kényszerült a csapat.


- Sajnos nem tudtuk azt az időt menni a kvalifikáción, amit elterveztem –ad hangot véleményének. - Az ötödik helyet választhattam volna az eredményünk alapján, de akkor úgy döntöttem, ha az első helyen megyünk, akkor lehet, hogy meglepetést tudunk okozni. Pont az ellenkezőjét csináljuk, mint a többiek. Akik jó időt mentek, hátrébb választották a rajthelyüket. Hátha szerencsénk lesz azzal, hogy például nekünk még nem fog esni, nekik talán már igen, vagy csak a pálya romlik jobban, mint tervezték. Teljesen más gumival fogunk kimenni, mint a többiek. Bízom benne, hogy egy olyat tudunk húzni ezzel, amivel talán meglepetést tudunk okozni.

Utoljára frissítve: 2016-05-07 16:49:05

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>