. Ma Márk napja van.
A művészeti iskola karácsonya
2014-12-15 21:05:54
A művészeti  iskola karácsonya

A művészeti iskola karácsonya

Karácsonyi ünnepségét tartott a Berze Nagy János Művészeti Iskola.

A Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskolát 2003-ban indította útjára a Mecsek Táncegyüttes és a Néptánccal a Gyermekekért Alapítvány. A nevét a 20. század első felében Pécs városában tevékenykedő pedagógus–néprajzkutatóról kapta, akinek életműve útmutatásul szolgál az oktatói munka, a hagyományok felkutatása, megőrzése és átörökítése terén. Az intézmény egyéni arculatának kialakításában fontos feladatként fogalmazódott meg névadója  munkásságának feldolgozása.

Az intézmény célja a magyar kultúra, a népi hagyományok ápolása a művészeti nevelés eszközeivel, a városi iskolák mellett a kis településekre való eljuttatása, a művészetek iránt fogékony fiatalok kinevelése, a kiemelkedő tehetségek gondozása. Fennállása óta nagy hangsúlyt helyez a tehetséges tanulók felkutatására és felkészítésére néptánc, népzene, képző- és iparművészet, szín-és bábjáték területén. Növendékeik több tanszakon rendszeres résztvevői versenyeknek, pályázatoknak, s számos egyéni eredménnyel büszkélkedhet. Emellett tavaly nagy sikerrel képviselték Pécsett, annak bolgár testvérvárosában, Szlivenben megrendezett nemzetközi művészeti fesztiválon.
 
A művészeti iskola szellemiségéhez híven  rendezik meg évről évre karácsonyi ünnepségüket, amelyen fellépnek az iskola népzenészei, néptáncosai, valamint  a színjáték tanszak növendékei és tanárai. A műsorral egy időben a kézműves tanszak tanulóinak alkotásaiból nyílik kiállítás.

Utoljára frissítve: 2014-12-15 21:18:47

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>