. Ma Gedeon napja van.
A Múzeumutca Plusz indítja a fesztiválok sorát Pécsen
2021-06-30 01:31:48
A Múzeumutca Plusz indítja a fesztiválok sorát Pécsen

A Múzeumutca Plusz indítja a fesztiválok sorát Pécsen

Vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba július 1–4. között.


Múzeumutca Plusz eseménysorozatában koncertek, irodalmi estek, gourmet piknik, családi és kézműves programok pezsdítik fel a Káptalan utca életét Pécsett, ahol lesz még slam poetry, erotikus versek, „pszichedelektronika” és buli kifulladásig.


A Bóbita és a szegedi bábszínház  tagjainak közös óriásbábos felvonulás nyitja meg a fesztivált július 1-jén  délután három órakor. A jókedvű menet a Széchenyi térről indul a Káptalan utcába, ahol egyből egy western történetbe csöppenhet bele  a közönség, amelyben slam, költészet, próza és zene találkozik.


A több napon át tartó fesztiválon fellép a Follow the Flow, a Bohemian Betyars X Parno Graszt, az Irie Maffia, a Kubalibre az Analog Balaton, Rudán Joe, a Freakin' Disco és a Wakeup 1230.  Az irodalom szerelmesei is találnak maguknak programokat. Közös estet tart Csemer Boggie és Grecsó Krisztián Költőim címmel. Ady Endre erotikus, pajzán, pikáns szövegei elevenednek meg a bAdy 18+ -ben Balla Eszter és Kamarás Iván előadásában, LotfiBegi zenei aláfestésére. Lackfi János költő, Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert gitárművész közös műsorában pedig összefonódik a zene és az irodalom.   A  Pécsi Szelet – Baranyai Gourmet Pikniken pedig  a látogatók ismét végigkóstolhatják Baranya legjobb ízeit a street food-tól a fine dining-ig.  


A Múzeumpedagógiai élménysátorban interaktív régészeti ismeretterjesztés, történelmi témájú kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket, de szó lesz például arról is, hogy az űrkutatás milyen inspirációt jelentett Vasarely művészetében. A kézműves programok pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy bárki saját kezüleg létrehozhasson különféle használati- és dísztárgyakat,vagy részt vehet a CaraWonga op-art workshopon, de varrhat magának  akár Vasarely-ihlette zebrát is. A Pagony Mesebirodalomban többek között lesz játszóház, Gryllus Vilmos családi koncert,  de Dániel András (Egy kupac kufli) mesedélutánja és arcfestés várja a gyerekeket.


A Design liget– kreatív alkotótér és művészpiacon összesen húsz, Baranyában tevékenykedő képző- és iparművész, formatervező, designer termékei közül válogathatnak a látogatók.  


A programok a Bohemian Betyars X Parno Graszt, a Follow the Flow, az Irie Maffia és Rudán Joe koncertjét leszámítva ingyenesek.

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére.
Bővebben >>