. Ma Andrea napja van.
A négylábú barátokról szólt a családi nap
2023-06-05 16:28:29
A négylábú barátokról szólt a családi nap

A négylábú barátokról szólt a családi nap

A pécsi Morpheus Állatmenhely és az RG-STÚDIÓ családi napot rendedezett az állatbarátoknak.

Folyamatosan érkeztek az érdeklődök, fiatalok, családok gyerekekkel a  Szigeti-tanyán működő Morpheus Állatmenhelyre. A kutyák nagy izgalommal figyelték, ki lesz az, aki őket választja, hazaviszi, esetleg csak sétál vele egy kicsit. A gyerekek közül többen a kennelek előtt szinte lehorgonyoztak, s szinte beszélgetésbe kezdtek a kutyusokkal. Mindeközben a bejáratnál az tárgyi adományok céljára kialakított helyre egyre gyűltek a játékok, a kutyatápokat tartalmazó zsákok. Az egész napos rendezvény egyúttal a pénzbeli adományok gyűjtését is elősegítő akció is volt, amivel az adakozók a menhely működéséhez nyújthattak támogatást. A családi nap során a kutyákat folyamatosan sétáltatták a rendezvény résztvevői, valamint a teleppel napi kapcsolatban álló önkéntesek.

A magukra hagyott, elárvult állatok sokszor extra törődést és figyelmet igényelnek. Olykor egy magányos, ijedt kutyát megközelíteni is nehéz, nemhogy befogni, befogadni. Pedig kóbor kutyából, elveszett macskából sajnos rengeteg van. Az állatmenhelyek munkájára éppen ezért van  nagy szükség. Családi napozt szerveztek, amelyre az érdeklődő önkénteseket, jelenlegi és leendő gazdikat várta a pécsi Morpheus Állatmenhely. A Szigeti tanyán működő állatmenhelyen megszervezett program fókuszában a felelős állattartásés a menhelyi állatok örökbefogadása szerepel.


- Rengetegen vágynak kutyára, cicára vagy egyéb háziállatra. Ugyan egyre többen választják az örökbefogadást, de a mentett állatok folyamatosan várnak gazdákra. Egy menhelyről hazavitt állat olyan szeretettel és odaadással ajándékozza meg gazdáját, amire sokszor nem is számítanak az örökbefogadók – hangsúlyozza Németh László, a Morpheus Állatmenhely vezetője. – Azonban örökbe fogadni csak felelősségteljes hozzáállással lehet, hiszen a mentett kutyusok, cicák külön törődést igényelnek. Ezért is fogadtuk el nagy örömmel az RG-STÚDIÓ megkeresését, és szerveztük meg közösen  a családi napot. A célunk az volt, hogy a felelős örökbefogadást minél több ember számára tegyük népszerűvé.

- Az egy nap kampány... nálunk már hagyomány, idén azért döntöttünk úgy, hogy a Morpheus Állatmenhely részére szervezünk adománygyűjtéssel egybekötött családi napot, mert a cégnél mindenki szereti az állatokat, sokunknak kutyája is van - mondja Schmidt Zsuzsanna az RG-Stúdió ügyvezetője. - E mellett egy olyan szervezetet szerettünk volna támogatni, amelyik nincs annyira bent a köztudatban, de nagyon fontos az általa végzett tevékenység. Százötvenen látogattak ki, a helyszínen 190.000 forint gyűlt össze. Négyen érdeklődtek örökbefogadásra, volt, aki önkéntes állatsétáltatónak jelentkezett. Felajánlottuk a menhelynek, hogy elkészítjük a honlapjukat, ezel is  segítünk feltenni őket a térképre. Jövőre pedigvőre az 1 százalékos kampányukhoz kívánunk segítséget nyújtani.

A családi nap keretében szó  volt többek között arról, mit jelent a felelős gondoskodás egy háziállatról, milyen feltételeket kell számukra teremteni és milyen szempontokat figyelembe venni egy kutya vagy macska örökbefogadásakor. E mellett az érdeklődők kutyakiképzési bemutatón, kutyakozmetikai tanácsadáson is részt vehettek, illetve kutyatáplálási tanácsadás keretében a helyes tápválasztásról is képet kaphattak. A gyerekeket részükre kialakított gyereksarokban egyebek mellett színezők, csillámtetoválás várta.

A kezdeményezés mellé állt a PMFC felnőtt csapata is,utolsó bajnoki
mérkőzésükön a pécsi játékosok a Morpheus mentett kutyusaival együtt vonultak a pályára, hogy ezzel az egyedi akcióval is felhívják a figyelmet a felelős állattartásra és a mentett állatok örökbefogadására. Ezzel is támogatva az állatmenhely munkáját.
 
A Morpheus Alapítvány továbbra is örömmel fogad pénzadományokat a Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány részére, számlaszám: 50800111-15613048.

Utoljára frissítve: 2023-06-05 16:28:58

További híreink
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>