. Ma Elemér napja van.
A párbeszéd folytatódik
2021-01-20 19:53:54
A párbeszéd folytatódik

A párbeszéd folytatódik

Pécs  önkormányzata kiemelt helyen kezeli a  folyamatos kapcsolattartást és információáramlást közte és a városban működő vállalkozások között, ezért a jövő héten újabb kérdőívet juttat el hozzájuk, kéri ki a véleményüket.


Mint Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere  kiemelte, a nyáron végzett felmérésnek köszönhetően az önkormányzat előre, pontosan mérni tudta például azt, hogy milyen hatással lesz a koronavírus a pécsi vállalkozások lehetőségeire, és így az  iparűzési adóból származó bevételére.


Kitért arra is, azóta  már felmérték  a nagyobb pécsi cégek közeljövőben milyen nagyobb beruházásokat terveznek, valamint a Baranya Megyei Agrárkamarával közösen összeállított kérdőívvel pedig arra keresik a választ, milyen infrastrukturális és egyéb fejlesztések segítenék a jövőben a pécsi és környékbeli kistermelőket abban, hogy eljussanak a megyeszékhely piacaira.  


A legújabb felmérés pedig, amely esetében a kérdések összeállításába az önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztálya a Helyi Gazdasági Válságkezelő Tanácsot is bevonta, két fő célja van.  Egyrészt arra keresi a választ, hogy a járvány utáni újraindulást milyen módon képzelik el, valamint hogy látják, a terveiket sikerül-e magvalósítaniuk. Mindezen információk szükségesek ahhoz, hogy a város reálisan tudja megítélni idei költségvetési helyzetét.  


A másik fontos cél, hogy kiderüljön: milyen eszköztárral készüljön Pécs a 2021-27-es Európai Uniós ciklusra annak érdekében, hogy a pécsi kis- és középvállalkozásokat helyzetbe tudja hozni, valóban hatékonyan tudja fejlesztésekhez, forrásokhoz segíteni őket.


- Több pécsi cég javaslatára már folyamatban van helyi szabályzatok módosítása, de fontosnak tartjuk, hogy ezeket a szabályozásokat külön megvizsgáljuk a 2021-27-es Uniós ciklus kapcsán is –  hangsúlyozza Ruzsa Csaba. –  Rákérdezünk arra is, milyen adminisztrációs könnyítéseket, infrastrukturális fejlesztéseket igényelnek a cégek.

 

E mellett arra is kíváncsiak voltak arra is, hogy miként  tudják segíteni, hatékonyabbá tenni a a tevékenységüket. Például a termékeik különböző módon történő bemutatásával,  esetleg csarnoképítésével, vagy bérbeadásával,  az uniós pályázati lehetőségekről történő rendszeres tájékoztatással? A kis- és közepes méretű vállalkozások esetében pedig úgy látják,  a foglalkoztatottaik 40-50 fővel történő növelését csak abban az esetben tudják, uniós források felhasználásával megvalósítani, ha ehhez az önkormányzat kidolgoz egy speciális, plusz támogatási formát.
 
Az önkormányzat a kérdőívekkel  a nagyobb pécsi foglalkoztatókat közvetlenül is megkeresi, míg a többieket az online csatornákon kéri meg arra, hogy töltsék ki az űrlapot.

Utoljára frissítve: 2021-01-20 19:55:13

További híreink
Az új igazgató Andricz Bertold
Hét jelentkező közül a pécsi állatkert igazgatójának Andricz Bertoldot nevezte ki a város polgármestere.
2021-02-26 19:55:02, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új épületdiagnosztikai eljárásokat tesztelnek
Az épületek mozgásából eredő környezeti katasztrófák megelőzését segíthetik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán zajló kutatások.
2021-02-23 21:21:23, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetünk hímes tojásai 2021
Húsvétváró program indul a magyar lakta területeken élők részére, melynek célja, hogy egy virtuális és egy valós kiállításon is bemutassuk, milyen hímes tojások készülnek...
2021-02-21 18:59:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A karneválok általában a nagyobb városokra jellemzőek, ugyanakkor a vidéknek is megvan a tipikusan télbúcsúzta...
Bővebben >>