. Ma Auguszta napja van.
A pécsi állatkert egy hónap múlva kinyit
2016-04-21 22:04:44
A pécsi állatkert egy hónap múlva kinyit

A pécsi állatkert egy hónap múlva kinyit

Május utolsó előtti hétvégéjén nyitja meg újra kapuit a pécsi állatkert. A látogatókat nemcsak egy megújult zoo, de  különleges állatok - puma, fóka, cápa, bengáli tigris, krokodil, leopárd  – is várják.


Nemcsak leromlott állapotú, korszerűtlen volt a vadaspark de ráadásul a környezetvédelmi előírásoknak sem felelt meg,  ezért többször is szóba került a bezárása. Gyakorlatilag a zöldhatóság jóindulatán múlott, hogy mégis  működhetett.


- El kellett dönteni, hogy a jelenlegi helyszínt fejleszti a város, vagy új állatkertet épít – hangsúlyozza Páva Zsolt, Pécs polgármestere. - Mivel a korábbit társadalmi munkában pécsiek építették, ezért az a döntés született, hogy az átépítés helyet egy teljesen új, mai kor színvonalán is túlmutató, új épüljön, ugyanakkora területen, de  azt jóval hatékonyabban kihasználva.


Szólt arról is, a közel 1,8 milliárd forintból, teljes egészében fejlesztési forrásokból két év alatt felépült új zoo műszaki átadására a múlt év végén került sor. Az állatházakba jelenleg folyik az állatok betelepítése, van közöttük számos új is -  pumák, perzsa leopárd, varacskos disznó, bengáli tigrisek, gyűrűsfarkú makik, zebra- és szirti cápa, hiúz, oroszlán -, de beszerzés alatt vannak zebrák, ormányos medvék, egy barnamedve, ragadozó madarak, kaméleonok és fapitonok is.


A látogatókat új fogadóközpont várja, valamint egy  ökoturisztikai park, amelyben a Mecsek és környéke állat- és növényvilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Tematikus szekciókat - állatsimogató és madárröpde, majomház, nagymacska ház, ragadozó és vízilóház, Afrikai kifutó, krokodilház, fóka medence, csimpánz kifutó  - alakítottak ki. A korábban a Munkácsy utcában működő Akvárium-terrárium is az állatkertbe költözött, ami a fogadóközpont épületében kapott helyet. A földszinten az akváriumi rész - sokszínű édesvízi és tengeri állataival – kapott helyet,  a fóka medencéjére is innen lehet rálátni majd. A terráriumot pedig az emeleten helyezték el.


A beruházás keretében tágas parkoló, turistabuszok számára megálló is épült.

Utoljára frissítve: 2016-04-21 22:05:48

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>