. Ma Márk napja van.
A Pécsi Balett a Budapest Táncfesztiválon
2018-02-22 22:18:40
A Pécsi Balett a Budapest Táncfesztiválon

A Pécsi Balett a Budapest Táncfesztiválon

A Nemzeti Táncszínház szervezésében megrendezésre kerülő Budapest Táncfesztiválon láthatja először a fővárosi közönség A fából faragott királyfi pécsi változatát.


A Bartók-év keretében  létrejött  látványos produkció a pécsi Kodály Központ színpadán a Pannon Filharmonikusok közreműködésével volt látható. A budapesti bemutatón először táncolja  el   a királylány szerepét Karin Iwata, a Pécsi Balett fiatal balerinája, ugyanis Vincze Brigitta időközben életet adott harmadik gyermekének, akit a pécsi bemutató idején már a szíve alatt hordott.


- Bartók-koreográfiát készíteni megkerülhetetlen kihívás egy magyar koreográfus számára – hangsúlyozza Vincze Balázs a balett rendező-koreográfusa. -  Egyszerre vágytam rá és tartottam is tőle.  A fából faragott királyfi népmesei bölcsessége a valódi erények értékéről a külsőségek fetisizálása helyett mintha rólunk, a 21. század értékvesztett világáról szólna. A királykisasszony és a királyfi látszólag naiv meséje a ma emberének is tükröt tart. Társadalomkritikája érvényesebb, mint valaha. A történet egyúttal megérinti az érző ember lelkét, mert felcsillantja a reményt a változásra, egy új, jobb élet lehetőségére,  a szerelem megváltó erejével.


A február 23-án a Müpa Fesztivál Színházában látható balett  díszlet- és jelmeztervezője Molnár Zsuzsa,  Bartók: A fából faragott királyfi című műve hangfelvételről  csendül fel a Pannon Filharmonikusok előadásában.

Utoljára frissítve: 2018-02-22 22:56:53

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>