. Ma Jolán napja van.
A Pécsi Balett bemutatói a fővárosban
2019-11-02 02:34:13
A Pécsi Balett bemutatói a fővárosban

A Pécsi Balett bemutatói a fővárosban

A Pécsi Balett a Carmina Buranát mutatja be november 2-án a Müpában, a Nemzeti Táncszínház szervezésében.

 

A Müpa Fesztivál Színházában egy misztikus fantasy világba repíti a közönséget, teremt mágikus világot  a Pécsi Balett a Carmina Burana budapesti premierjén. Vincze Balázs koreográfiáját szeptember közepén mutatták be Pécsett, azóta is sikerrel játsszák. A fővárosban is jóval a bemutató előtt az összes jegy elkelt.

Az egészen egyedi alkotói koncepciót a balett világában szokatlan, nem mindennapi szcenikai megoldások erősítik. Erdős Júlia Luca díszlettervező, Fekete Katalin jelmez-, és Pázmány Virág vetítéstervező először dolgoztak a társulattal. Az alkotók vízióját a Pécsi Balett társulata kivételes dinamizmussal kelti életre. A táncművészek karakterábrázoló képessége és előadóművészi tehetsége teszi egyedivé és sajátossá az együttes minden produkcióját.

A főbb szerepekben Koncz Péter, Ujvári Katalin, Matola Dávid és Karin Iwata lesz látható.

Néhány nappal korábban, október 26-án a balett-társulat népszerű Rómeó és Júliáját láthatta a közönség a Nemzeti Táncszínházban, a Kortárs balett bérlet első előadásaként. A világirodalom legismertebb szerelmes párjának történetét Vincze Balázs rendező-koreográfus és Molnár Zsolt társ-koreográfus álmodta színpadra 2018-ban. A balett a jól ismert Shakespeare-dráma sodró lendületű és szenvedélyes 21. századi táncszínpadi változata.

Az előadás különlegesen letisztult látványvilága Cziegler Balázs díszlet-, és Kiss Julcsi jelmeztervezőnek köszönhető.


A címszerepekben Matola Dávid és Karin Iwata volt látható.(fotó: Mihály László)

További híreink
Hit nélkül nem lehet
November 11-én és 12-én két estén át lesz látható a Pécsi Harmadik Színházban a Pannon Várszínház előadásában Szörényi Levente – Bródy János: Kőműves Kelemen című rock b...
2019-11-11 02:41:18, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Gyökeresen átalakul Európa felsőoktatása
Küszöbön a digitális oktatási forradalom, aktívan részt vesz benne a Pécsi Tudományegyetem. Elindult az Európai Egyetemek program.
2019-11-09 02:43:36, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Fél évszázados az uránvárosi modellezőpálya Pécsett
Több, mint ötven évvel ezelőtt alakult meg a Pécsi Ércbányász Modellező Klub, ami összefogta a Baranya székhelyén és annak környékén élő modellezőket.
2019-11-04 21:36:38, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Negyedszázaddal ezelőtt alakult meg a Villány-Siklósi Borút Egyesület.
Bővebben >>