. Ma Gedeon napja van.
A pezsgő, avagy a különleges alkalmakat megkoronázó italcsoda
2020-11-30 12:23:37
A pezsgő, avagy a különleges alkalmakat megkoronázó italcsoda

A pezsgő, avagy a különleges alkalmakat megkoronázó italcsoda

Annál is inkább, mivel az elsőrendű pezsgőknek valóságos kultúrájuk van. Ennek a részletesebb megismerése pedig nemcsak gasztroélményekkel jár, hanem a tudásunkat és a látásmódunkat és hatékonyan szélesítheti.

 

Milyen különleges érzéseket is kapcsolunk a pezsgő fogyasztásához?

 

A pezsgő szó hallatán a legtöbbünk számára az ünneplés, a koccintás, no és persze a fenséges ízek jutnak eszünkbe. Pezsgőt szokás pukkantani újévkor, egy-egy születésnapi köszöntőn, házassági évfordulón vagy pedig egy nagyobb siker ünneplése gyanánt.

 

A pezsgő azt jelenti, hogy örülünk valaminek, hálásak vagyunk, és ezt az örömöt szeretnénk megosztani a körülöttünk lévőkkel. A legszebb persze az, hogy minőségi pezsgőt kortyolva az egyébként is emelkedett hangulat még teljesebbé válik.

 

A magasabb polcra helyezendő pezsgők ugyanis fenséges ízélményt kínálnak, és már az első kortyokat követően leveszik az embert a lábáról.

 

Miben is rejlik a pezsgő egészen varázslatos esszenciája?

 

Tisztelnünk kell azt, hogy mindenki másfajta pezsgőben tapasztalja meg az igazán páratlannak számító ízélményt. Van, akinél a száraz vagy félszáraz pezsgő válik be, mások viszont sokkal inkább a félédes vagy az édes ízekre csettintenek elégedetten a nyelvükkel.

A pezsgő egyet jelent a sokszínűséggel. Egyaránt jelenthet magas minőséget a külföldi, illetve a magyar pezsgő is. Van abban valami egészen káprázatos, ahogy a pezsgő aromája tökéletes összhangot alkot a finom buborékokkal, egyszerre jelentve így frissítő, ugyanakkor mesésen finom élményt.

 

Nem is csoda, hogyha egyre többen kapnak kedvet ahhoz, hogy mélyebben is tanulmányozzák a pezsgő készítésének meglehetősen gazdag kultúráját.

 

Az igazán magas minőséget képviselő pezsgők felfedezése izgalmas hobbinak bizonyulhat

 

Önmagában annak utánaolvasni is lebilincselő, hogy egész pontosan milyen módon jut el a szőlő pezsgő formájában a poharunkba. Aztán elképesztően izgalmas annak is utánajárni, hogy az igazán híres és elismert pezsgőkészítők milyen különleges eljárásokat alkalmaznak.

 

Szintén érdekesnek számít, hogy melyik régióban milyen praktikákat és finomra csiszolt módszereket vetnek be a minőség fokozása végett. No de persze ne menjünk el szó nélkül a mellett sem, hogy a pezsgők felfedezése végsősoron a kóstolást jelenti. Amennyiben tehát erősen foglalkoztat minket a magyar és a külföldi pezsgők speciális világa, minden lehetőség adott a felfedezéshez. Olyan utazásra kerekedhetünk fel, ami kulturális és gasztrovonalon is felejthetetlen élményekkel gazdagíthat bennünket.

Utoljára frissítve: 2020-11-30 13:26:57

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia lesz a XVI. Pollack Expo fókuszában.
2023-04-12 02:22:41, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a...
Bővebben >>