. Ma Gedeon napja van.
A sok csapadék ismét gondot okoz
2014-10-24 16:20:35
A sok csapadék ismét gondot okoz

A sok csapadék ismét gondot okoz

A  csütörtök óta folyamatosan hulló csapadék miatt  Baranya több településén problémát okoznak a vízátfolyások, a patakok megemelkedett vízszintje.


A károk elhárítása érdekében a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság operatív törzse részlegesen megkezdte a működését, a megyei főügyeletet pedig megerősítették.

Pécs-Somogy tetőn, a 6-os számú főúton a forgalom csak egy sávon, váltakozó irányban, jelzőlámpa irányítása mellett halad, torlódásra kell számítani. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a nagy mennyiségben lehulló csapadék következtében a 6-os számú főközlekedési úton a vasasi elágazás és a laktanya közötti szakaszon a Budapestről Pécs felé vezető, menetirány szerinti jobb oldalon a felázott partoldal 5-6 méter szélességben megcsúszott, az útburkolatot kő, föld és sár borítja. A Bonyhád - Dombóvár összekötő úton pedig  Mázánál  állt meg a csapadékvíz, ezért az érintett útszakaszt délelőtt lezárták.


Hobolban öt utca áll víz alatt, ami 54 ingatlant veszélyeztet, de ebből ténylegesen 12 házat vett körbe a víz. A többi  ugyan nincs veszélyben, de a hozzájuk vezető út járhatatlan. Azoknál pedig, amelyeket a víz már körbevett, a lakók  - húszaN, harmincan - a helyi általános iskolában kialakított befogadó-helyre történő kitelepítésre készülnek. A Zrínyi Mentőcsoport tagjai deponálják a homokzsákokat. Itt a helyi védelmi bizottságot a kialakult helyezet kezelésének érdekében összehívták.

 

Bogádmindszenten  hetvenen  - 50  közmunkás, 20 önkéntes - vesznek részt a  védkezésben, akik 500 darab homokzsákot tettek le. Munkagép segítségével a kevésbé terhelt árkokba vezetik át a vizet. Kisvaszaron három kritikus helyszín van, azonban védekezésre egyelőre nincs szükség. Magyaregregyen egy ingatlannál a Szászvár Önkéntes Tűzoltó Egyesület szivattyúzza a vizet. Magyarbólyban hármat  kellett homokzsákokkal védeni, valamint munkagéppel - a víz elvezetése érdekében - egy földutat is felszedtek.  Itt délelőtt tíz órától figyelőszolgálat működik. Gilvánfán egy épületet veszélyeztet a víz. Bogádmindszenten és Királyegyházán a polgármester irányításával védekeznek a helybeliek.


Mindszentgodisán egy házat veszélyeztet a víz, a szivattyúzás folyamatos, további védekezésre nincs szükség. A településen figyelőszolgálat működik. Sásdon kettő udvarába folyt be a víz, a vízelvezetők tisztítására volt szükség. Vékényben a  megduzzadt  patak három lakóházat veszélyeztet. A polgármester irányítása mellett a helybeliek érintett ingatlanokat homokzsákokkal védik. Almamelléken egy ingatlant veszélyeztet a víz.


Fazekasbodán, a település feletti  tíz  halastó vízszintje a folyamatosan hulló csapadék  következtében megemelkedett, a víz átbukott a töltéskoronán. A Karasica vízszintje is megemelkedett, jelenleg 30 lakóház van  ennek következtében veszélyben.

Utoljára frissítve: 2014-10-24 17:29:55

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia lesz a XVI. Pollack Expo fókuszában.
2023-04-12 02:22:41, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>