. Ma Vendel napja van.
A szájmaszkon kívüli hatékony eszközök a COVID-19 elleni védekezésben
2020-10-09 19:58:34
A szájmaszkon kívüli hatékony eszközök a COVID-19 elleni védekezésben

A szájmaszkon kívüli hatékony eszközök a COVID-19 elleni védekezésben

Egyaránt szó lesz tehát az arcvédő plexi, a gumikesztyű, a kézfertőtlenítő, valamint a megfelelő minőséget képviselő folyékony szappan fontosságáról is.

 

Nem mindegy az sem, hogy milyen maszkot viselünk


Az egészségügyi maszkok legfontosabb feladata kiszűrni a levegőben szálló, egészen apró méretű kórokozókat. Csakis olyan maszkot javasolt tehát viselni, amelyik ezt minél nagyobb hatékonysággal képes biztosítani.


Az erre vonatkozó nemzetközi szabványrendszer alapján az úgynevezett FFP2, illetve FFP3 besorolású maszkok már 93 százalékos hatékonyság feletti szűrésre képesek, ezért joggal remélhetjük a viselésüktől a hatékony védekezést.


Kézfertőtlenítő készítmények


Mivel a koronavírus-járvány cseppfertőzés útján terjed, ezért a megelőzés végett erősen ajánlott a rendszeres kézmosás. Mégpedig olyankor is, amikor nincs a közelben tiszta víz. Ilyenkor rendkívül hasznos a kézfertőtlenítő.
Leginkább olyan készítményt javasolt használni, amelyik alkoholt is tartalmaz, és ennek köszönhetően hatékonyan fertőtleníti a kézfejet a különféle kórokozóktól.


A kézfejek hatékony védelme gumikesztyű segítségével


Ahogyan fentebb is említettük, a koronavírus cseppfertőzés útján tud továbbterjedni. Annak érdekében, hogy ezt sikerüljön megakadályozni, a megfelelő minőségű gumikesztyű viselésének is egyértelműen lehet létjogosultsága.
Különösen abban az esetben, ha napi szinten sokat vagyunk kénytelenek másokkal érintkezni, ami fokozott veszélyt jelenthet adott esetben a saját vagy akár a környezetünkben élők egészségi állapotára nézve.


Arcvédő plexi, ha rendszerint sok időt töltünk más emberek társaságában


Elsősorban a kereskedelemben dolgozók vagy olyan személyek számára ajánlott eszköznek számít, akik jellemzően sok emberrel érintkeznek munka közben. A plexi ugyanis adott esetben erősebb védelmi mechanizmust jelenthet a maszknál.
Persze azt is egész nyugodtan meg lehet tenni a minél nagyobb fokú biztonság érdekében, hogy az egészségügyi maszkot egyidőben viseljük az arcvédő plexivel. Ennek köszönhetően gyakorlatilag a minimumra csökkenthető az egészségünket fenyegető kockázat.


Minőségi folyékony szappan az alapos kézmosáshoz


Utaltunk már arra is, hogy a járványhelyzet még inkább rávilágított a rendszeres kézmosás fontosságára. Méghozzá az alapos kézmosás jelentőségére, amely mindkét kézfej körültekintő megtisztítását jelenti.
Mindezt leginkább magasabb minőséget képviselő folyékony szappan segítségével tudjuk kivitelezni, amelyik bizonyított módon kellő hatékonysággal tünteti el a kéz felületéről a különféle szennyeződéseket.

Utoljára frissítve: 2020-10-10 12:58:53

További híreink
Közösségi terasz hajléktalanoknak
Pécsi építész hallgatók hajléktalanoknak építettek közösségi teraszt.
2020-10-19 19:37:40, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fejlesztési stratégia a vidéki kulturális örökségek megőrzésére
A közös örökség vidéki útvonalai projekt az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg.
2020-10-18 20:04:11, Hírek, Környezetünk Bővebben
Okoskamerák és közvéleménykutatás
A jövőben megnyíló európai uniós és kormányzati pályázati kiírásokon való hatékony szereplés érdekében közösségi közlekedési koncepciót készít a pécsi önkormányzat.
2020-10-17 21:26:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató A test ördöge címet viselő tárlat, ami garantáltan nyomot ha...
Bővebben >>