. Ma Taksony napja van.
A tánc a pillanat művészete
2021-10-17 19:59:10
A tánc a pillanat művészete

A tánc a pillanat művészete

A táncművészekről készült művészi fényképekből álló, egyedi technikával nyomtatott, nagyalakú fotóalbumot jelentetett meg a 60 éves jubileumot ünneplő Pécsi Balett.

A Pécsi Balett 60 című fotóalbumban az együttes jubileumi évében a társulat tagjait ábrázoló fényképeken a táncosok szokatlan, olykor meghökkentő pózokban, különleges beállításokban láthatók. A különleges album létrehozóinak elsődleges  célja az volt, hogy a tánc-, a divat-, a portré- és a művészi fotózás jellemző jegyei egyszerre, egymást kiegészítve és erősítve jelenjenek meg a fényképeken.

A kiadvány – amellett, hogy röviden megemlékezik az előző korszakokról – a jelen pillanatot, a 60. évben a társulat táncművészeit örökíti meg a dinamikus, progresszív fotókon. Az ötletgazda, a Pécsi Balett művészeti vezetője, Vincze Balázs volt, aki egy olyan magas esztétikai értéket hordozó albumot képzelt el, amelyik már a kézbevételekor is lenyűgözi az olvasót, belelapozva pedig letehetetlenné teszi.

 „Azt gondolom, sikerült egy olyan kincset megalkotnunk kreatív alkotótársaimmal, amit, ha bárki a kezébe vesz, bizonyosan kíváncsi lesz a Pécsi Balettre, az előadásainkra, a táncosainkra… Titkon azt remélem, hogy sok fiatalra inspirációként hatnak majd a képek és a táncművész pályát választják. A tehetségeket tárt karokkal várjuk a társulatunkba.” - hangsúlyozta az ötletgazda Vincze Balázs.

A Pécsi Balett 60 című album pécsi alkotók együttműködésében készült el. A kreatív csapatot - a társulat szólistájából lett kommunikációs munkatárs -  Vincze Brigitta fogta össze. A pécsi Duplex-Rota nyomdában készült albumban látható fotókat Borbás Betti készítette, a szöveggel  organikus egységgé Rajnai Richárd szerkesztette. A képeken látható táncművészek ruháit Kozarics Viktor tervezte, a frizurákat Forró Édua, a sminkeket pedig Vincze Brigitta készítette. Az ötletgazdag grafikai és nyomdatechnikai megoldásokkal megvalósított kiadvány mindezen kitételeknek eleget tesz, miközben egyszerre ünnepli a táncművészetet, a táncos mozdulat, a test szépségét és élteti a Pécsi Balettet.

Utoljára frissítve: 2021-10-17 19:59:38

További híreink
Önvallomás a kitartásról
Jótékonysági előadás a Lénárd Kata Emlékalap támogatására, a befolyt összeget pályázati úton osztja ki a Pécsi Közösségi Alapítvány.
2021-11-29 02:44:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Advent - a várakozás időszaka
Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával.
2021-11-28 21:54:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
Újra birtokba vehették a vízimadarak a Mohácsi-sziget élőhelyeit.
2021-11-25 16:17:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tavalyi siker után idén újra épületfestő gyerekrajz pályázatot hirdetett a Zsolnay Örökségkezelő.
Bővebben >>