. Ma Csongor napja van.
A tánc a pillanat művészete
2021-10-17 19:59:10
A tánc a pillanat művészete

A tánc a pillanat művészete

A táncművészekről készült művészi fényképekből álló, egyedi technikával nyomtatott, nagyalakú fotóalbumot jelentetett meg a 60 éves jubileumot ünneplő Pécsi Balett.

A Pécsi Balett 60 című fotóalbumban az együttes jubileumi évében a társulat tagjait ábrázoló fényképeken a táncosok szokatlan, olykor meghökkentő pózokban, különleges beállításokban láthatók. A különleges album létrehozóinak elsődleges  célja az volt, hogy a tánc-, a divat-, a portré- és a művészi fotózás jellemző jegyei egyszerre, egymást kiegészítve és erősítve jelenjenek meg a fényképeken.

A kiadvány – amellett, hogy röviden megemlékezik az előző korszakokról – a jelen pillanatot, a 60. évben a társulat táncművészeit örökíti meg a dinamikus, progresszív fotókon. Az ötletgazda, a Pécsi Balett művészeti vezetője, Vincze Balázs volt, aki egy olyan magas esztétikai értéket hordozó albumot képzelt el, amelyik már a kézbevételekor is lenyűgözi az olvasót, belelapozva pedig letehetetlenné teszi.

 „Azt gondolom, sikerült egy olyan kincset megalkotnunk kreatív alkotótársaimmal, amit, ha bárki a kezébe vesz, bizonyosan kíváncsi lesz a Pécsi Balettre, az előadásainkra, a táncosainkra… Titkon azt remélem, hogy sok fiatalra inspirációként hatnak majd a képek és a táncművész pályát választják. A tehetségeket tárt karokkal várjuk a társulatunkba.” - hangsúlyozta az ötletgazda Vincze Balázs.

A Pécsi Balett 60 című album pécsi alkotók együttműködésében készült el. A kreatív csapatot - a társulat szólistájából lett kommunikációs munkatárs -  Vincze Brigitta fogta össze. A pécsi Duplex-Rota nyomdában készült albumban látható fotókat Borbás Betti készítette, a szöveggel  organikus egységgé Rajnai Richárd szerkesztette. A képeken látható táncművészek ruháit Kozarics Viktor tervezte, a frizurákat Forró Édua, a sminkeket pedig Vincze Brigitta készítette. Az ötletgazdag grafikai és nyomdatechnikai megoldásokkal megvalósított kiadvány mindezen kitételeknek eleget tesz, miközben egyszerre ünnepli a táncművészetet, a táncos mozdulat, a test szépségét és élteti a Pécsi Balettet.

Utoljára frissítve: 2021-10-17 19:59:38

További híreink
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kiemelt elismerés a Pécsi Tudományegyetem innovációjának
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a petesejt és a hímivarsejt káros fényterhelését.
2024-04-06 20:40:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>