. Ma Orbán napja van.
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
2023-09-29 02:19:13
A tangó tüzében izzik ismét  Pécs

A tangó tüzében izzik ismét Pécs

A Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep immár harmadszor várja az érdeklődőket.

Táncbemutatók, argentin ritmusok, táncoktatás, koncertek és tangóbál, mindez szerepel a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep programjában, amit Pécsen a Zsolnay Negyedben rendeznek meg szeptember 30-án. Délután kettőkor indulnak a programok, elsőként  az aradi származású Murvai Dávid DJ  tölti meg a tereket a tangó dallamokkal. Őt Livits Réka: Tangó, Berlin című könyvének bemutatója követi, tánc kíséretében.

Majd különféle tangó stílusokból kapnak ízelítőt az érdeklődők, mint a Canyengue, Tango de Salón, Vals, Milonga és Tango Nuevo, többek között olyan táncosok előadásában, mint Glotz Mária, aki több hazai és külföldi esemény és verseny rendszeres résztvevője, valamint Lucas Molina Gazcón, aki számos versenyt nyert meg Argentínában és táncolt a kultikus Tango Lesson című filmben is.

A Pesti Tangó Színház műsorában öt pesti tánciskola tanárai mutatkoznak be  -Tango Mistico, Tangó Libre, Hello Tango, Tango Factory, TangóDió - , akik 50 perces előadásukban egy fordulatokkal teli, érzelmes történetet táncolnak el.  A Milongát a Pécsi Argentin Tangó Közösség tánca nyitja meg a Tangó Harmony Budapest zenei kíséretével, ezt követően Ízelítő a tangó varázslatából címmel ingyenes tangó oktatásra kerül sor Glotz Mária és Reichardt Gábor vezetésével.  Este fellép az Orquesta Típica Budapest, amit Budai László és vendégei és az Argentin Tangó Táncszínház tangóshow-ja követ.

Lesz tangóbál is, amelyhez  Murvai Dávid DJ és az Orquesta Típica Budapest szolgáltatja majd a zenét.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Kórházszövetség Jósa István Kórházszervezési Innovációs Díjat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Közpo...
Bővebben >>