. Ma Vazul napja van.
A vadhús fogyasztásának előnyei
2024-05-22 22:19:15
A vadhús fogyasztásának előnyei

A vadhús fogyasztásának előnyei

A vadhús fogyasztásának előnyeire hívták fel a figyelmet Pécsen az étel kóstoltatón, ahol még a stifolder és a pörkölt is abból készült.
 
Az immár hagyományosnak mondható rendezvény elsődleges célja a vadhúsok, elsősorban a gím és dámszarvas, őz és vaddisznó fogyasztásának minél szélesebb körben történő megismertetése.


Mint Rittlinger József, a NAK Baranya Vármegyei elnöke hangsúlyozta, nagyon fontos lenne, ha ismét a családok étkezésében nagyobb szerepet kapjanak a vadételek, mint az egyik legegészségesebb élelmiszer. és mint  helyi termék. A kóstoló során felszolgált  ételek mind baranyai vadból készültek.

Mindehhez Agyaki Gábor, az OMVK Baranya Vármegyei Területi Szervezetének elnöke a következőket fűzte hozzá,  a  vadászati kultúra része a gasztronómia. A vadászkamara martonfai, kihelyezett bázisán  nyaranta  megszervezett táborokban a gyerekeket megismertetik a vadhúsokkal. Ennek keretében egyik nap őzből készítenek ételeket, a másikban szarvasból, majd vaddisznóból, de  van halas nap is. Mindezt azért tartják fontosnak,  hogy a vadász családban felnövő gyerekek nagyon korán megismerkedjenek ezzel az ízvilággal.

Utoljára frissítve: 2024-05-22 22:29:47

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
Ipari napelemes rendszert telepített a gyár tetőire és hőszivattyúshűtő-fűtő technológiát vezet be egy gyártócsarnokban a Körber Hungária Pécsen.
2024-06-12 20:42:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Jön a Zsolnay Piknik, amikor fűbe heveredhet ismét egész Pécs.
Bővebben >>