. Ma Csongor napja van.
A vásárlói igény hívta életre
2016-07-20 17:35:10
A vásárlói igény hívta életre

A vásárlói igény hívta életre

A tavasztól őszig tartó termelői piacokat a pécsi Búza téren  nagy érdeklődésnek köszönhetően ezentúl nemcsak szombaton, hanem szerdánként is megtartják.


Az eltelt hat esztendőben önkormányzat  és civil kezdeményezésre egyaránt létrejöttek termelői piacok Pécsett, amelyek mind népszerűbbekké váltak a vásárlók körében. Mind többen keresték fel ezeket, s vásároltak minőségi, helyi termékeket. Mindegyik kezdeményezés életképes maradt, sőt a fejlődött.


Mint Girán János alpolgármester elmondta, a Búza téri termelői piacot az önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Patrónus NKft. szervezi meg a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt-vel közösen szombat délelőttönként. Kitért arra is, miután most van a  zöldség-gyümölcs érésének csúcsideje, vásárlók és eladók egyaránt igényelték, hogy bővüljön a nyitva tartási idő, ezért július 20-tól a szerdánként is lesz  piac. S mindaddig megtartják, amíg azt az áru mennyisége, valamint a pécsi polgárok érdeklődése  indokolja. E mellett a piac jó lehetőséget terem  arra is, hogy a vásárlók megismerkedhessenek számos pécsi és Pécs környéki termelővel.


Mindehhez Ribacz Gábor, a Pécsi Patrónus NKft. ügyvezetője a következőket tette  hozzá, az elsődleges cél egészséges, helyben termesztett, valamint ezekből a zöldségekből, gyümölcsökből  készült termékek eljuttatása a pécsiekhez, ez által piacot teremtve a  környékbeli termelőknek.

Utoljára frissítve: 2016-07-20 17:36:31

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>