. Ma Emma napja van.
A világ legjobbjai között a magyar bonbon
2022-01-13 21:09:18
A világ legjobbjai között a magyar bonbon

A világ legjobbjai között a magyar bonbon

Sorra nyerik a díjakat a Sweetic magas minőségű, különleges kivitelezésű csokoládéi, amelyek közt igazi egzotikumok is akadnak. Nemrég egy világversenyen  ezüstérmes lett amadagaszkári íz világot  megidéző bonbonsorozatuk.


A magyar csokoládémesterek évről évre olyan rangos, nemzetközi versenyeken mérettetik meg magukat, mint a Great Taste Awards vagy az Academy of Chocolate Awards. Ez utóbbin újdonságnak számít a Brand Experience kategória, amelynek keretében a teljes márkaélményt vizsgálják, a csoki ízét és textúráját, kinézetét, csomagolását. Nem kis eredmény, hogy első alkalommal ezen kategórián belül az ezüstérmet vihette haza a Cacaology elnevezésű bonbon szett.

 

A zsűri pedig külön elismeréssel szólt környezetbarát, műanyagmentes csomagolásáról. A doboz nem csak esztétikus, hanem oktatási célt is szolgál, ugyanis lépésenként mutatja be a Madagaszkárban termett kakaóbab feldolgozásának folyamatát, ami a három, különböző színben megalkotott bonbonon is megjelenik. Rögtön az első igazi egzotikum, ugyanis Magyarországon, de talán még a világon sem készített eddig senki bonbont a kakaóbab nyers húsából.

“Keressük a különleges gyümölcspüréket, szeretünk az új ízekkel kísérletezni. Így támadt az az ötletünk, hogy felhasználjuk a kakaóbab fehér gyümölcshúsát, ami ízében, állagában leginkább a licsire emlékeztet. Mivel nagyon édes, én a karamellre asszociáltam, így azt készítettünk belőle” - mondta el Zala Judit csokoládémester.

A második bonbon a madagaszkári Sambirano völgyéről kapta a nevét, és a kakaó következő feldolgozási fázisát mutatja be, a leszüretelt kakaóbab feldolgozását, a napon történő szárítást, pörkölést, ennek érzékeltetésére hoztak létre egy darabos, ropogós állagú, pörkölt íz világot. Végül az utolsó fázist megjelenítő már a madagaszkári termő területre jellemző lágy, selymes, gyümölcsös íz világot jeleníti meg. A színe olyan vörös, mint az afrikai ország talaja.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a világon másodikak lettünk ebben a kategóriában, hiszen mind a bonbon szett, mind a benne rejlő Sambirano bonbon ezüstérmet nyert. A Cacaology szett igazán mi vagyunk: a Sweetic stílusát képviseli, bemutatja a fejlődésünket, összegzi minden eddigi tudásunkat. Olyan, mintha a gyerekünk lenne” -  emeli ki a csokoládémester, Zala Judit.

Utoljára frissítve: 2022-01-13 21:12:29

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>