. Ma Vanda napja van.
A világ legjobbjai között a magyar bonbon
2022-01-13 21:09:18
A világ legjobbjai között a magyar bonbon

A világ legjobbjai között a magyar bonbon

Sorra nyerik a díjakat a Sweetic magas minőségű, különleges kivitelezésű csokoládéi, amelyek közt igazi egzotikumok is akadnak. Nemrég egy világversenyen  ezüstérmes lett amadagaszkári íz világot  megidéző bonbonsorozatuk.


A magyar csokoládémesterek évről évre olyan rangos, nemzetközi versenyeken mérettetik meg magukat, mint a Great Taste Awards vagy az Academy of Chocolate Awards. Ez utóbbin újdonságnak számít a Brand Experience kategória, amelynek keretében a teljes márkaélményt vizsgálják, a csoki ízét és textúráját, kinézetét, csomagolását. Nem kis eredmény, hogy első alkalommal ezen kategórián belül az ezüstérmet vihette haza a Cacaology elnevezésű bonbon szett.

 

A zsűri pedig külön elismeréssel szólt környezetbarát, műanyagmentes csomagolásáról. A doboz nem csak esztétikus, hanem oktatási célt is szolgál, ugyanis lépésenként mutatja be a Madagaszkárban termett kakaóbab feldolgozásának folyamatát, ami a három, különböző színben megalkotott bonbonon is megjelenik. Rögtön az első igazi egzotikum, ugyanis Magyarországon, de talán még a világon sem készített eddig senki bonbont a kakaóbab nyers húsából.

“Keressük a különleges gyümölcspüréket, szeretünk az új ízekkel kísérletezni. Így támadt az az ötletünk, hogy felhasználjuk a kakaóbab fehér gyümölcshúsát, ami ízében, állagában leginkább a licsire emlékeztet. Mivel nagyon édes, én a karamellre asszociáltam, így azt készítettünk belőle” - mondta el Zala Judit csokoládémester.

A második bonbon a madagaszkári Sambirano völgyéről kapta a nevét, és a kakaó következő feldolgozási fázisát mutatja be, a leszüretelt kakaóbab feldolgozását, a napon történő szárítást, pörkölést, ennek érzékeltetésére hoztak létre egy darabos, ropogós állagú, pörkölt íz világot. Végül az utolsó fázist megjelenítő már a madagaszkári termő területre jellemző lágy, selymes, gyümölcsös íz világot jeleníti meg. A színe olyan vörös, mint az afrikai ország talaja.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a világon másodikak lettünk ebben a kategóriában, hiszen mind a bonbon szett, mind a benne rejlő Sambirano bonbon ezüstérmet nyert. A Cacaology szett igazán mi vagyunk: a Sweetic stílusát képviseli, bemutatja a fejlődésünket, összegzi minden eddigi tudásunkat. Olyan, mintha a gyerekünk lenne” -  emeli ki a csokoládémester, Zala Judit.

Utoljára frissítve: 2022-01-13 21:12:29

További híreink
Középpontban a fiatalok egészsége
Intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztikát és terápiát fejleszt ki közösen egy agár, egy kereskedelmi, egy orvos-biológiai...
2022-01-24 20:23:24, Hírek, Környezetünk Bővebben
Otthol, édes otthol
Ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színházban - Otthol, édes otthol.
2022-01-22 02:30:06, Hírek, Környezetünk Bővebben
Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
A pécsi önkormányzat Baranya megye meghatározó intézményeivel fog össze annak érdekében, hogy a régió településein, a megyeszékhelyen javuljon a gazdaság versenyképessége.
2022-01-21 20:38:58, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A fiatalok körében való olvasás népszerűsítéséért és a támogatásra szoruló gyermekek segítéséért fogott össze ...
Bővebben >>