. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A világ minden tájáról érkeztek
2017-07-13 01:52:33
A világ minden tájáról  érkeztek

A világ minden tájáról érkeztek

Az Ifjúsági Világkórus Baranya székhelyén zajló felkészülését követően Pécsett kezdi meg tíz állomásból álló közép-európai és észak-balkáni turnéját.

Az UNESCO "Artist for Peace" díjas Ifjúsági Világkórus nevet viselő nemzetközi zenepedagógiai-társadalmi projektjének keretében évről évre 17–26 év közötti, tehetséges, fiatal, a világ minden táját képviselő  énekeseket hív meg közös éneklésre.

A 2017-es nagyszabású nyári turné rendezési jogát Baranya székhelye nyerte el, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., valamint a pécsi székhelyű Közép-kelet-európai Kórusközpont által közösen beadott pályázatával. A közel egy éves előkészítő munkát, a tíz napos pécsi próbaidőszakot követően a fiatal énekesek alkotta Ifjúsági Világkórus július 13-án, a Kodály Központban kezdi meg fellépéseinek sorát, amelyet még további  tíz koncert követ Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában, a kenyai Ken Wakia és Pad Zoltán nemzetközileg is elismert karnagyok vezetésével.

A pécsi hangverseny műsorán a klasszikus és kortárs művek mellett afrikai gospel, spirituálé, világzenei és népzenei átiratok szerepelnek, különleges kóruszenei kalandozásra híva ezzel a a közönséget a romantikától napjainkig. Az Europa Cantat hagyományait követve, most is megénekeltetik a közönséget, a kórus minden országban előad egy  ottani népszerű, helyi dalt a bevonásukkal.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>