. Ma Stefánia napja van.
A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is érkeznek
2022-09-22 21:15:26
A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is érkeznek

A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is érkeznek

Immár 29 éve, hogy összegyűlnek szeptember utolsó hétvégéjén Európa legjobb  férfi bordal énekesei, hogy a nemes nedűt dicsérő dallamoktól legyen hangos Pécs és a Villányi borvidék.

A XXVI. Európai Bordalfesztivál keretében a házigazda Bartók Béla Férfikar mellett fellép a budapesti Vásárhelyi Zoltán Férfikar, a Sängerrunde Kritzendorf Ausztriából, az Albino Bonavita Férfikar Olaszországból, a Pécsi Szimfonietta, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes, a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar. A fesztivál sztárvendégei Horváth István – Simándy-díjas tenor a Magyar Állami Operaház szólistája, Kriszta Kinga – szoprán a Magyar Állami Operaház szólistája, és Bognár Szabolcs – bariton.

A háromnapos fesztivál első napján, szeptember 23-án a Villányi Borvidék fogadja a fellépőket. A Diófás téren Népek Bordalai címet viselő  koncerten mutatkoznak be az együttesek, akik azt követően pincékben lépnek fel a Villány-Siklósi Borút településein.

Szombaton nagyszabású gálakoncerten hallhatja a pécsi közönség a a Kodály Központban a férfikarokat, amelynek első részében bordalok csendülnek fel. A második felében Balatoni Sándor: Carmina Vinorum „boratórium” ősbemutatójára kerül sor, a Bartók Béla Férfikar és a Pécsi Szimfonietta, valamint Bognár Szabolcs (bariton) közreműködésével.

A gálakoncertet megelőzően a XI. Villányi Prémium Bormustra színesíti a programot. A Kodály Központ aulájában idén tíz  villányi pincészet mutatja be borait, valamint a Villányi borvidék prémium márkája, a Villányi Franc mellett a könnyed, gyümölcsös közösségi bisztróbor, a Villányi REDyt is megkóstolhatják e nemes nedű kedvelői. A „tiszta hangú Villányiak” jótékonysági borbemutatójukkal támogatják a Bordalfesztiválok fenntarthatóságát, illetve segítik elő a bordalok és a legjobb borok között meglévő harmónia magas szintű átélését.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, Szüreti felvonulással borkóstolással és a „Népek bordalai és táncai” rendezvénnyel zárul a programsorozat.

Utoljára frissítve: 2022-09-22 21:33:36

További híreink
A család a legfontosabb
A Duna-Dráva Cement Kft. mindig is kiemelt figyelmet fordított dolgozóira.
2022-11-28 11:51:21, Hírek, Környezetünk Bővebben
Villányi Franc ünnep hetedszer
Ismét két álló napig Villány a cabernet franc világvárosa.
2022-11-26 09:20:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
Pécsett a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. - december 24. között.
2022-11-25 01:34:10, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
„Sportosabb Zengővárkonyért! – Sport és Szabadidő park létesítése” címmel Zengővárkonyban a Terület- és Telepü...
Bővebben >>