. Ma Helga napja van.
A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is érkeznek
2022-09-22 21:15:26
A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is érkeznek

A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is érkeznek

Immár 29 éve, hogy összegyűlnek szeptember utolsó hétvégéjén Európa legjobb  férfi bordal énekesei, hogy a nemes nedűt dicsérő dallamoktól legyen hangos Pécs és a Villányi borvidék.

A XXVI. Európai Bordalfesztivál keretében a házigazda Bartók Béla Férfikar mellett fellép a budapesti Vásárhelyi Zoltán Férfikar, a Sängerrunde Kritzendorf Ausztriából, az Albino Bonavita Férfikar Olaszországból, a Pécsi Szimfonietta, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes, a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar. A fesztivál sztárvendégei Horváth István – Simándy-díjas tenor a Magyar Állami Operaház szólistája, Kriszta Kinga – szoprán a Magyar Állami Operaház szólistája, és Bognár Szabolcs – bariton.

A háromnapos fesztivál első napján, szeptember 23-án a Villányi Borvidék fogadja a fellépőket. A Diófás téren Népek Bordalai címet viselő  koncerten mutatkoznak be az együttesek, akik azt követően pincékben lépnek fel a Villány-Siklósi Borút településein.

Szombaton nagyszabású gálakoncerten hallhatja a pécsi közönség a a Kodály Központban a férfikarokat, amelynek első részében bordalok csendülnek fel. A második felében Balatoni Sándor: Carmina Vinorum „boratórium” ősbemutatójára kerül sor, a Bartók Béla Férfikar és a Pécsi Szimfonietta, valamint Bognár Szabolcs (bariton) közreműködésével.

A gálakoncertet megelőzően a XI. Villányi Prémium Bormustra színesíti a programot. A Kodály Központ aulájában idén tíz  villányi pincészet mutatja be borait, valamint a Villányi borvidék prémium márkája, a Villányi Franc mellett a könnyed, gyümölcsös közösségi bisztróbor, a Villányi REDyt is megkóstolhatják e nemes nedű kedvelői. A „tiszta hangú Villányiak” jótékonysági borbemutatójukkal támogatják a Bordalfesztiválok fenntarthatóságát, illetve segítik elő a bordalok és a legjobb borok között meglévő harmónia magas szintű átélését.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, Szüreti felvonulással borkóstolással és a „Népek bordalai és táncai” rendezvénnyel zárul a programsorozat.

Utoljára frissítve: 2022-09-22 21:33:36

További híreink
Tíz év után újra népszámlálás
Már kitölthető az online a népszámlálási kérdőív.
2022-10-03 02:07:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pécsiek dönthetnek-online társadalmi egyeztetés indul
Európai uniós forrásokból megvalósítandó mecsekoldali fejlesztésekről online társadalmi egyeztetést indít útjára a pécsi önkormányzat.
2022-10-02 02:55:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Útjára indult a Szépkorú Hálózat
„Szépkorú pkorú Hálózat – Idősek és nyugdíjasok lehetőségei. Programok, szolgáltatások és támogatások Pécs városában” címmel különleges kiadványt készített a PTE Pécs ny...
2022-10-01 02:26:00, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
„Szépkorú pkorú Hálózat – Idősek és nyugdíjasok lehetőségei. Programok, szolgáltatások és támogatások Pécs vár...
Bővebben >>