. Ma Károly, napja van.
A zene gyógyítja a lelket és örömet ad
2020-12-01 21:40:06
 A zene gyógyítja a lelket és örömet ad

A zene gyógyítja a lelket és örömet ad

A Pannon Filharmonikusok az #Adakozó Kedd kampány keretében a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre akarja irányítani a figyelmet.

A pécsi zenekar működésének nem csupán egyik fontos elvi alapvetése, de tevékenységének valós, konkrét, kézzel fogható eleme is a társadalmi felelősségvállalás – természetesen a zenei értékek megőrzésén túl.  Vallják, hogy egy olyan szervezettől, amelyik tevékenységével tömegekre tud hatást gyakorolni - legyen akár egy zenekar, de bármely művészeti társulat -, elvárható, hogy  a közjót szolgáló szerepet is felvállaljon. A Pannon Filharmonikusok évek alatt megteremtett pozíciója egyben kijelöli a társadalmi  felelősségét is. Fontosnak tartja, hogy különböző nemes ügyek mellé álljon, azok üzenetét eljuttassa közönségéhez, és erre hívjon fel másokat is.

Az eredetileg angolul Giving Tuesday-nek nevezett globálisan terjedő mozgalomról már sok információt, illetve az adakozáshoz, vagy annak megszervezéséhez konkrét útmutatás kapható annak magyarországi honlapján. Ugyanis nem csak civil szervezetként, de egyénileg, a családdal, vagy akár oktatási intézményként, cégként is részt lehet  venni az adománygyűjtésben. A #GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete 2017-től a NIOK Alapítvány (Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány) lett.

 „A #GivingTuesday a nap, amikor az egész világ az adományozásért fog össze”- állítja talán túlzás nélkül a szervezet. Nyilván szinte azonnal észrevenni az áthallást, valóban nem titkolt céljuk az, hogy adakozással, jótékony cselekedetekkel ellensúlyozzák a fogyasztói társadalmat még több vásárlásra, felhalmozásra buzdító kereskedelmi kampányokat. Vallják, ha legalább a nagy vásárlások időszakában sikerül a rászorulókra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre felhívni a figyelmet, már elérte a mozgalom a célját. A társadalmat érzékenyíteni, az adományozást bizony tanítani kell, mondják a szakemberek, fejleszteni kell az adományozás infrastruktúráját és kultúráját is.

A Pannon Filharmonikusok csatlakozott a 2020-as év #Adakozó Kedd kampányához és erre hívja közönségét is. A zene legyen veled – Adventi felajánlás a Pannon Filharmonikusokkal kampány segítségével a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre akarja irányítani a figyelmet. Arra kérik az érdeklődőket, hogy vásároljanak a Fantasztikus klasszikusok – Híres zeneszerzők izgalmas élete és legismertebb művei című könyvből az adventi időszakban egyszerre kettőt. Egyet ajándékba, a másikat pedig egy olyan kisgyermeknek, aki halmozottan hátrányos családi környezetből került kiemelésre és gyermekotthonban, lakásotthonban nevelkedik, amit a Pannon Filharmonikusok eljuttat az érintett gyermekeknek.

A hátrányos helyzetű családokból kiemelt és gyermekotthonokban, lakásotthonokban nevelkedő gyermekek egy része sajnos soha nem kérheti, hogy »Anya, mesélj!«  A Fantasztikus klasszikusok – Híres zeneszerzők izgalmas élete és legismertebb művei című kötet segítségével azonban minden adakozó megüzenheti ezeknek a gyerekeknek, hogy ha egyedül érzik magukat, a zene jó társ lehet. Megmutatja, hogy léteznek évszázadokon át élő értékeink, olyan közös kincseink, amelyek az övék is. Ez a kötet egyszerre kínálja az izgalmas, érdekes, játszva tanító történeteket és a közös zenehallgatás örömét, a benne elhelyezett QR-kód leolvasásával pedig egy weboldalon keresztül meghallgathatók könyvben szereplő zeneművek a Pannon Filharmonikusok  előadásában.

Utoljára frissítve: 2020-12-01 21:42:52

További híreink
Fotókat gyűjtenek az egykori Caflish Cukrászdáról
Az egykori pécsi Caflish, később Éva cukrászda belső teréről és a kávégépéről gyűjt fotókat a Janus Pannonius Múzeum
2021-01-27 19:47:49, Hírek, Környezetünk Bővebben
PTE! Kultúrfeszt
Az Irány a PTE! Kultúrfeszt megmutatja, miért jó pécsi egyetemistának lenni. Tíz kar 170 programja várja az érdeklődőket több napon át, közel 300 szereplővel.
2021-01-26 19:58:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nyílt nap online
Az országban elsők között rendezett VR-felületen nyílt napot leendő hallgatói számára a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara decemberben, a következőre janu...
2021-01-26 19:41:24, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Letartóztatás sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt Siklósnagyfalu polgármesterét.
Bővebben >>