. Ma Andrea napja van.
A Zsolnay örökös, Miklós kalandos életútja
2021-05-21 01:56:04
A Zsolnay örökös,  Miklós kalandos életútja

A Zsolnay örökös, Miklós kalandos életútja

Vezetett séta  keretében nyerhetnek betekintést az érdeklődők Zsolnay Miklós lebilincselő életébe.i megismerhetik a Zsolnay örökös különleges alakját.


Május 21-én és 28-án új tematikus idegenvezetés résztvevői megismerhetik a Zsolnay Miklós különleges életét, meghallgathatják a közel-keleti utazásairól, viharos románcairól szóló lélegzetelállító történeteket, és megkereshetik a túra útvonalán elrejtett titkos leveleket.

Zsolnay Vilmos egyetlen fia meghatározó alakja volt a Zsolnay-gyár történetének, vezetése alatt bontakozott ki a manufaktúra második aranykora. Miklós természetesen nem csupán a gyár, hanem a család életében is fontos szerepet játszott; édesapja benne látta kivételes munkásságának folytatóját. Szorgalma, munkabírása, kiemelkedő üzleti érzéke, elkötelezettsége a család és a gyár iránt egyaránt rendíthetetlen volt, családtagjaival ellentétben azonban ő nem élt puritán életet.Zsolnay Miklós munkásságát Pécs  is magán viseli, ő építette a Zsolnay Mauzóleumot, a Mecsek-oldalban felállíttatta a francia-emlékművet és a Széchenyi tér aljában a Zsolnay-díszkutat.

Magánéletébe személyes hangvételű levelek segítségével pillanthatunk be, melyek egyúttal egy varázslatos kor szellemét idézik meg, akár „a pécsi Bridgerton család”: „Hétfőn lesz a díjkiosztás, este pedig bál Madame Teisserant du Bural, kereskedelmi miniszter feleségénél, majd kedden nagy ünnepély Versailles-ban.”  Életútja a legkülönfélébb kalandokban bővelkedett. Hogyan érte el, hogy a török szultán is fogadja? Hogyan ért el nemzetközi sikereket, miközben rendszeresen töltötte éjszakáit kaszinókban és bálokban?

A programon való részvételhez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel látogathatják a programokat, a maszk használata ajánlott.

További híreink
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>