. Ma Áron napja van.
Adatok, merevlemezek tűntek el
2020-02-21 21:33:46
Adatok, merevlemezek tűntek el

Adatok, merevlemezek tűntek el

A korábban Vári Attila irányította városi sportcég számítógépeiből és rendszeréből közvetlenül a választások után merevlemezek és adatok tűntek el tárta fel a pécsi önkormányzati cégek  átvilágításon dolgozó ügyvédi team.


A héten újabb jogi ügy indult útjára az átvilágításon dolgozó ügyvédi team munkája nyomán, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. jelenlegi vezetője a Pécsi Rendőrkapitányságon  feljelentést  tett információs rendszer, vagy adat megsértése és lopás gyanúja miatt.  A feljelentés tárgyát képező ügy visszanyúlik a választás előtti időszakra, amikor is  a gyanú szerint Vári Attila, a PSN Zrt. volt vezérigazgatója  - három nappal a választások és egy nappal azután, hogy Péterffy Attila polgármester minden önkormányzati cég vezetőjét figyelmeztette  az iratmegőrzési kötelezettségére - elkérte a cég informatikai rendszere működtetésével megbízott vállalkozótól a társaság levelezőrendszeréhez szükséges felhasználó nevet és jelszót. A rendszergazda ezeket az adatokat át is adta, aki ezt követően már nem tudott belépni az általa kezelt adatbázisba, ugyanis  azokat megváltoztatták. Az újakat december 12-én kapta  meg a vezérigazgató asszisztensétől,  azonban a rendszerbe belépve abban komoly változásokat tapasztalt.

Mint kiderült október 17-én a vezérigazgató, annak személyi asszisztense és a PSN Zrt. üzemeltetési igazgatójának asztali számítógépéről hardverek, szoftverek és adatok tűntek el. Mindhárom számítógépbe új merevlemez került, a régieket és az azokon tárolt adatokat eltulajdonították. Ugyanígy eltűnt a gépekről az említett időpont előtt folytatott teljes céges levelezés. Több e-mail cím esetében pedig azokat a Magyar Telekom által üzemeltetett központi szerverről úgy törölték, hogy azok tartalmát ne lehessen visszaállítani.


A történtek több bűncselekmény gyanúját is felvetik, egyebek mellett zárt küldemény megszerzését, megismerését, másnak továbbított, vagy tárolt adat kifürkészését, rögzítését, az információs rendszerben lévő adat jogosulatlan megváltoztatását, törlését és idegen dolog jogtalan eltulajdonítását. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. új vezetője információs rendszer, vagy adat megsértése és lopás gyanúja miatt tett feljelentést.

 

A pécsi önkormányzat bízik abban, hogy a hatóságok kiderítik,kiknek állt érdekében az adatok eltűntetése röviddel az októberi választások után. Az is kiderítésre vár, hogy ezek milyen adatok és miért kellett tőlük éppen a választások után megszabadulni annál a cégnél, amelynek a vezetője egyben a kormányoldal polgármester jelöltje volt.

Utoljára frissítve: 2020-02-21 21:38:08

További híreink
Bázisintézmény lett a Gandhi
Az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett a pécsi Gandhi Gimnázium.
2020-04-01 18:04:39, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól az ország egész területén.
2020-03-27 20:44:35, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Egy hét múlva megszűnnek
Egy hét múlva megszűnnek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok.
2020-03-25 15:23:46, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Európai Bizottság összehangolt európai válaszintézkedéseket hoz a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ...
Bővebben >>