. Ma Auguszta napja van.
Advent idejére megnyitja kapuit a Székesegyház
2019-12-01 02:47:44
Advent idejére megnyitja kapuit  a Székesegyház

Advent idejére megnyitja kapuit a Székesegyház

Közel negyven programmal, iskolák adventi műsorával, múzeumpedagógiai foglalkozással, hangversennyel és komolyzenei koncerttel várja a Pécsi Egyházmegye az érdeklődőket az adventi időszakban.

Mindannyian más és más sajátosságát szeretjük az adventi időszaknak. Vannak, akik  az elcsendesedés lehetőségét, a roráték hangulatát, az adakozást, míg mások a hozzá kapcsolódó kulturális programokat. A Pécsi Egyházmegye immár tizenhetedik alkalommal hívta közös készülődésre a helyi és környékbeli művészeti csoportokat, kórusokat, zenészeket. Az eseménysorozat december 1-én a Pécsi Tudományegyetem Harsona együttesének adventi nyitókoncertjével indul és stílusosan a Cappella Quinqueecclesiensis koncertjével zár. A művészet szellemében rendezett programok mindegyike az ünnepi készülődést hivatott elmélyíteni.

A tél első napján, december elsején a „Szimatolj, fülelj, tapints! Rendhagyó ismerkedés a karácsony titkával” adventi múzeumpedagógiai foglalkozás várja a 6-12 év közötti gyermekeket. Majd nem sokkal később, december 6-án és 7-én a Püspöki KincsTárban 5-8 évesek vehetnek részt a „Látogatóban a Mikulásnál” című - az előbbihez hasonló szellemben szervezett - eseményen. Ugyanitt, december 15-én egy hasonló tematikájú „Angyallesen” program vár a 6-10 év közötti gyermekekre.

A legifjabbaknak szóló eseményekkel párhuzamosan több iskola tehetséges diákja is fellép a Pécsi Advent ideje alatt. Többek között bemutatkoznak a Szent Mór Iskolaközpont-, a Ciszterci Nevelési Központ-, a Pécsi Művészeti Gimnázium-, a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium-, a Pécsi Református Kollégium-, és a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola növendékei is.
Ami a művészeti eseményeket illeti, idén is több koncert, zenei est, valamint egy könyvbemutató várja az érdeklődőket, a töltekezni vágyókat.

Az adventi időszakban a felújítás alatt álló Székesegyház újból megnyitja kapuit.

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>