. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Akcióterv a zöldítésről
2016-08-29 03:08:00
Akcióterv a zöldítésről

Akcióterv a zöldítésről

Pécsett az Európa Zöld Fővárosa cím elnyerésén túl stratégiai cél, hogy növekedjenek, minőségükben fejlődjenek a zöldfelületek. E célok elérése érdekében akcióterv készül teljes egészében fejlesztési forrásokból, amelyhez a pécsiek véleményeit is várják.

Magyarország közép- és nagyvárosai közül Pécsett a legmagasabb a zöldfelületek aránya a település közigazgatási területéhez viszonyítva. A város stratégiai célja ugyanakkor, hogy mind területükben, mind a zöld felületek minőségében további előrelépések történjenek. Ennek érdekében teljes egészében uniós források felhasználásával készíti el a város a Zöld Infrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akciótervet, ami kapcsolódik a városi zöld infrastruktúra-hálózat megújításához,így a későbbiekben megvalósuló és a jelenleg előkészítés alatt álló fejlesztéseket is ezen akciótervvel összhangban dolgozzák ki.

A szakmai előkészítésbe szeretnék bevonni a pécsieket is, éppen ezért átfogó konzultációt indítanak útjára, hogy az önkormányzat pontos képet kapjon a város lakóinak igényeiről. A zoldkonzultacio.pecs.hu internetes címen kitölthető kérdőíven többek között olyan kérdésekre keresik a választ, minthogy a válaszadók mennyire elégedettek vagy elégedetlenek a parkok, zöldfelületek mennyiségével, minőségével, méretével, elérhetőségével. Azok mennyiben befolyásolják a Pécsről alkotott képet, illetve milyen gyakran, milyen célból látogatják a parkokat.

Kíváncsi az önkormányzat még arra is, hogy melyek a legkedveltebb pécsi parkok, azokat mivel, hogyan közelítik meg, mennyi időt töltenek el azokban, melyek a legfontosabb követelményei véleményük szerint egy jó közparknak, s  a város mely területein lenne szükséges újabb parkokat létrehozni, vagy a meglévőket fejleszteni.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>