. Ma Auguszta napja van.
"Aktívan a munkáért!" - Aktívan az általános iskola befejezéséért
2015-12-08 12:31:32

"Aktívan a munkáért!" - Aktívan az általános iskola befejezéséért

Az „Aktívan a munkáért!” elnevezésű program 2012-ben indult útjára azzal a céllal, hogy a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzéseket és egyéb támogató szolgáltatásokat nyújtson országszerte. Ennek részeként idén több helyszínen 5-8. osztályos képzéseket indított a program azok számára, akik valamilyen oknál fogva nem tudták elvégezni az általános iskolát, és ez a munkaerő-piacon való elhelyezkedést megnehezítette. A Program a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) gondozásában az Új Széchenyi Terv keretén belül, Európai Uniós társfinanszírozással és a Szociális Alap támogatásával valósult meg.

 

Az 5-8. osztályos képzések 70 településen, 227 oktatási csoportban zajlottak 2015 májusától szeptemberig, közel 2000 fő részvételével.

A résztvevők a képzésen anyanyelvi kommunikációval, történelemmel, matematikával, földrajzzal és biológiával foglalkoztak, emellett az oktatók külön hangsúlyt fektettek a hétköznapi, életvezetési és munkavállalói képességek fejlesztésére. A képzés során a résztvevők  informatikai ismereteiket is bővítették. A képzés elméleti és gyakorlati ismeretek bővítéséhez egyaránt hozzájárult.

A vizsgával zárult képzéseket több mint 1500 fő végzett el sikeresen, így 1500 fő jutott hozzá a munkavállalását megalapozó iskolai bizonyítványhoz.

 

A TKKI Pécsi Igazgatóságának működési területén összesen 264 fő vett részt az 5-8. osztályos képzéseken, amelyet 220-an sikerrel fejeztek be.

  

Az „Aktívan a munkáért!” programban országosan több mint 17 ezer fő vett részt, amelyből 14900-an sikeres vizsgát tettek. A program ezáltal eredményesen járult hozzá az iskoláztatási színvonal emelkedéséhez, valamint közel 15 ezer ember számára adott esélyt arra, hogy ismét elhelyezkedjen a munka világában.

 

Türr István Képző és Kutató Intézet

 

Az Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) felnőttképzési és módszertani háttérintézeteként a társadalmi felzárkózás előmozdításában, a mélyszegénység megszüntetésében és az esélyteremtésben európai uniós, valamint hazai finanszírozású programjai keretében főként a hátrányos helyzetűeket, álláskeresőket, alacsony iskolai végzettségűeket, mélyszegénységben élőket és a megváltozott munkaképességűeket segíti.

További információ: www.tkki.hu

 

 




Fizetett megjelenés

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia lesz a XVI. Pollack Expo fókuszában.
2023-04-12 02:22:41, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Önkormányzati segítséggel menekül előre a Pécsi Harmadik Színház, ami általa tovább működhet a kortárs darabok...
Bővebben >>