. Ma Márk napja van.
Áldozatukra gyújtották a kastélyát
2022-09-09 08:59:01
Áldozatukra gyújtották a kastélyát

Áldozatukra gyújtották a kastélyát

Vádat emelt a  Baranya Megyei Főügyészség  az ellen a két férfi ellen, akik rágyújtották a bári kastélyát egy bári férfira, hogy megszerezzék annak  vagyonát.

A rendkívül jó anyagi körülmények között élő sértett férfi élettársa 2018-ban meghalt, ezt a sértett nem tudta feldolgozni, az alkoholba menekült, ezt  kihasználva bűnözői csoportok „szálltak rá”, élősködtek rajta.

A két vádlott 2020 tavaszán költözött be a sértett budapesti házába. Elhatározták, hogy a sértettől megszabadulnak, őt megölik és megszerzik vagyonát. Ennek érdekében a sértett gyógyszereit és egyéb gyógyszereket orvosi javaslat, ellenőrzés és a férfi tudta nélkül alkoholban feloldva itatták meg vele.

A vádlottak több úton próbáltak a sértett vagyonához hozzájutni. Többek között a férfi tudta nélkül értékesítettek egyik cégének telephelyéről nagy mennyiségű fém hulladékot. A sértett értékpapírjainak egy részét, közel 180 millió forint értékben
megkísérelték értékesíteni, a vételárat megszerezni.

A sértett 2020 júniusától gondnokság alatt állt, ekkor a vádlottak őt bári kastélyába költöztették a férfit gyakorlatilag fogva tartották, bántalmazták. A kastélyból hónapokon keresztül, több tízmillió forint értékben tulajdonítottak el bútorokat, borokat.

A sértettnek 2020 augusztusában Budapesten rendőrségen, illetve járási hivatalban kellett volna megjelennie, amit a vádlottak mindenképpen meg akartak akadályozni. Elhatározták, hogy végrehajtják a sértett megölésére irányuló tervüket. Előzetes
megállapodásuknak megfelelően ezért az egyik férfi – hogy a gyanút magukról elterelje - Budapestre utazott, meghagyva a másik vádlottnak, hogy tervüket hajtsa végre. A másik vádlott éjszaka megfojtotta a sértettet, majd a kastélyban égésgyorsító
anyagot locsolt szét, azt meggyújtotta; nagy kiterjedésű tűz alakult ki. A férfi ezután szállására sietett, azt a látszatot keltve, hogy ott aludt.

A vádlottak cselekménye előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból vagy célból elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. Az ügyészség a  vádiratban életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Utoljára frissítve: 2022-09-09 08:59:20

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>