. Ma Stefánia napja van.
Alföldi Róbert zárja az űrutazást
2022-09-22 21:01:51
Alföldi Róbert zárja az űrutazást

Alföldi Róbert zárja az űrutazást

Szeptember 24-én  finisszázsként Alföldi Róbert tart szubjektív tárlatvezetést a szeptember 25-ig látható az Űr-Alternatív kozmoszok című kiállításon.

Alföldi Róbert szubjektív tárlatvezetése lesz az Űr-Alternatív kozmoszok című tárlat záróeseménye szeptember 24-én  este hatkor.  A színész-rendező-színházigazgató régóta elkötelezett gyűjtője és művelője is a képzőművészetnek, személyes nézőpontjain keresztül mutatja be a kiállítást az érdeklődőknek.

Mindemellett izgalmasnak ígérkeznek a kiállítás élményalapú elemei is: a "passzív ruha" felpróbálásával a résztvevők saját testükön tapasztalhatják meg, mit jelent a 2g nyomás vagy milyen erőt fejthet ki rájuk a gravitáció. Tanúi lehetnek, hogy a napszonda jelei hogyan alakíthatók át hallható és látható jelekké. Továbbá gazdagíthatják nemcsak képzőművészeti, hanem csillagászati ismereteiket is.

A kiállítás tematikája, az űr, nemcsak az utóbbi 60 évben vonzó, hiszen az égitestek, amelyeket a Földről észlelünk, mindig erőteljesen befolyásolták a gondolkodásunkat, a világképünket, a vallásainkat. Amióta pedig megtörtént az első sikeres űrrepülés és ember járt a Holdon – vagyis bizonyos szempontból elérhetővé vált mindaz, ami addig elsősorban az emberek megfigyeléseire és fantáziájára épült –, különösen érdekesnek mondható ez a téma: legyen az sci-fi irodalom, film, vagy akár képzőművészet.


Ebben a kiállításban pedig nem csak az űrkorszak kezdetén alkotó nagy nevek munkái láthatók, de olyan kortárs művészeké is, akik alkotói intenciójukban a tudomány és művészet határán járnak.

Utoljára frissítve: 2022-09-22 21:33:10

További híreink
A család a legfontosabb
A Duna-Dráva Cement Kft. mindig is kiemelt figyelmet fordított dolgozóira.
2022-11-28 11:51:21, Hírek, Környezetünk Bővebben
Villányi Franc ünnep hetedszer
Ismét két álló napig Villány a cabernet franc világvárosa.
2022-11-26 09:20:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
Pécsett a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. - december 24. között.
2022-11-25 01:34:10, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház és Örkény István neve szorosan összeforrt az elmúlt évtizedekben.
Bővebben >>