. Ma Ervin napja van.
Alföldi Róbert zárja az űrutazást
2022-09-22 21:01:51
Alföldi Róbert zárja az űrutazást

Alföldi Róbert zárja az űrutazást

Szeptember 24-én  finisszázsként Alföldi Róbert tart szubjektív tárlatvezetést a szeptember 25-ig látható az Űr-Alternatív kozmoszok című kiállításon.

Alföldi Róbert szubjektív tárlatvezetése lesz az Űr-Alternatív kozmoszok című tárlat záróeseménye szeptember 24-én  este hatkor.  A színész-rendező-színházigazgató régóta elkötelezett gyűjtője és művelője is a képzőművészetnek, személyes nézőpontjain keresztül mutatja be a kiállítást az érdeklődőknek.

Mindemellett izgalmasnak ígérkeznek a kiállítás élményalapú elemei is: a "passzív ruha" felpróbálásával a résztvevők saját testükön tapasztalhatják meg, mit jelent a 2g nyomás vagy milyen erőt fejthet ki rájuk a gravitáció. Tanúi lehetnek, hogy a napszonda jelei hogyan alakíthatók át hallható és látható jelekké. Továbbá gazdagíthatják nemcsak képzőművészeti, hanem csillagászati ismereteiket is.

A kiállítás tematikája, az űr, nemcsak az utóbbi 60 évben vonzó, hiszen az égitestek, amelyeket a Földről észlelünk, mindig erőteljesen befolyásolták a gondolkodásunkat, a világképünket, a vallásainkat. Amióta pedig megtörtént az első sikeres űrrepülés és ember járt a Holdon – vagyis bizonyos szempontból elérhetővé vált mindaz, ami addig elsősorban az emberek megfigyeléseire és fantáziájára épült –, különösen érdekesnek mondható ez a téma: legyen az sci-fi irodalom, film, vagy akár képzőművészet.


Ebben a kiállításban pedig nem csak az űrkorszak kezdetén alkotó nagy nevek munkái láthatók, de olyan kortárs művészeké is, akik alkotói intenciójukban a tudomány és művészet határán járnak.

Utoljára frissítve: 2022-09-22 21:33:10

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>