. Ma Helga napja van.
Alföldi Róbert zárja az űrutazást
2022-09-22 21:01:51
Alföldi Róbert zárja az űrutazást

Alföldi Róbert zárja az űrutazást

Szeptember 24-én  finisszázsként Alföldi Róbert tart szubjektív tárlatvezetést a szeptember 25-ig látható az Űr-Alternatív kozmoszok című kiállításon.

Alföldi Róbert szubjektív tárlatvezetése lesz az Űr-Alternatív kozmoszok című tárlat záróeseménye szeptember 24-én  este hatkor.  A színész-rendező-színházigazgató régóta elkötelezett gyűjtője és művelője is a képzőművészetnek, személyes nézőpontjain keresztül mutatja be a kiállítást az érdeklődőknek.

Mindemellett izgalmasnak ígérkeznek a kiállítás élményalapú elemei is: a "passzív ruha" felpróbálásával a résztvevők saját testükön tapasztalhatják meg, mit jelent a 2g nyomás vagy milyen erőt fejthet ki rájuk a gravitáció. Tanúi lehetnek, hogy a napszonda jelei hogyan alakíthatók át hallható és látható jelekké. Továbbá gazdagíthatják nemcsak képzőművészeti, hanem csillagászati ismereteiket is.

A kiállítás tematikája, az űr, nemcsak az utóbbi 60 évben vonzó, hiszen az égitestek, amelyeket a Földről észlelünk, mindig erőteljesen befolyásolták a gondolkodásunkat, a világképünket, a vallásainkat. Amióta pedig megtörtént az első sikeres űrrepülés és ember járt a Holdon – vagyis bizonyos szempontból elérhetővé vált mindaz, ami addig elsősorban az emberek megfigyeléseire és fantáziájára épült –, különösen érdekesnek mondható ez a téma: legyen az sci-fi irodalom, film, vagy akár képzőművészet.


Ebben a kiállításban pedig nem csak az űrkorszak kezdetén alkotó nagy nevek munkái láthatók, de olyan kortárs művészeké is, akik alkotói intenciójukban a tudomány és művészet határán járnak.

Utoljára frissítve: 2022-09-22 21:33:10

További híreink
Tíz év után újra népszámlálás
Már kitölthető az online a népszámlálási kérdőív.
2022-10-03 02:07:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pécsiek dönthetnek-online társadalmi egyeztetés indul
Európai uniós forrásokból megvalósítandó mecsekoldali fejlesztésekről online társadalmi egyeztetést indít útjára a pécsi önkormányzat.
2022-10-02 02:55:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Útjára indult a Szépkorú Hálózat
„Szépkorú pkorú Hálózat – Idősek és nyugdíjasok lehetőségei. Programok, szolgáltatások és támogatások Pécs városában” címmel különleges kiadványt készített a PTE Pécs ny...
2022-10-01 02:26:00, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Már kitölthető az online a népszámlálási kérdőív.
Bővebben >>