. Ma Emma napja van.
Amerre jártak nyertek
2017-04-01 02:25:41
Amerre jártak nyertek

Amerre jártak nyertek

A Bóbita Bábszínház társulata sikerekben gazdag  hónapot tudhat maga mögött.


Szélkötő Kalamona című bábelőadásukkal Zágrábban a Histrion Színházban léptek fel a X. Vígjáték Fesztivál keretén belül, s A legjobb előadás díj-ával térhettek haza.  Köszönhető volt ez annak is, hogy mint a magyar, mint a horvát nézők egyaránt élvezhették az előadást a horvát nyelvű feliratozásnak köszönhetően, amelyet a bábszínház maga készített el.


Alig értek haza, utazhattak tovább Békéscsabára, ahol  a Napsugár Bábszínházzal társrendezésében került sor a IV. Bábos Drámaíró Versenyre. A megmérettetésben három író, három rendező és természetesen három csapat „játszott” együtt. Érdekes időutazás a víz világnapján  hír nyomán születtek meg egy éjszaka alatt a darabok. Ezt követően az írók megpihenhettek, a rendezőkre és a színészekre került a sor, akiknek nem egészen három napjuk volt arra, hogy az elkészült műveket színpadra állítsák. A Bóbita  Bábszínházat Papp Melinda, Vadon Judit, valamint a legjobb színésaz díját elnyerő Kalocsányi Gábor képviselte.



További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>