. Ma Magdolna napja van.
Anglia elszórakozta győzelmi esélyét
2018-07-12 00:22:20
Anglia elszórakozta győzelmi esélyét

Anglia elszórakozta győzelmi esélyét

A második elődöntővel folytatjuk a Pécsi Hírhatár Online tudósítás sorozatát az oroszországi labdarúgó világbajnokságról!


Az esti találkozón két olyan csapat esik majd egymásnak, amelyek ezelőtt világbajnokságon még soha nem játszottak egymással. A horvát válogatott óriási esélyt kapott a döntőbe kerülésre, ám nem biztos, hogy ezzel élni tud, hiszen az egyenes kieséses szakaszban eddig lejátszott két mérkőzésük egyaránt tizenegyesekkel dőlt el, ami azt jelenti, hogy legalább kétszáznegyven perc már van a horvát futtbalisták  lábában, tehát a fáradtsági tényezőnek igenis óriási szerepe lesz.


Az angolok eddig csak egy 120 perces meccset játszottak Kolumbia ellen a nyolcaddöntőben, tehát valószínűleg ők lesznek majd sokkal frissebbek. A 23 fős keretükből tizenhét játékos még meg sem született, amikor 28 évvel ezelőtt a csapat elődöntőt játszott, ebből a szempontból is érdekes lesz, ezért érdemes figyelni ezt az elődöntőt. Szintén Gary Southgate csapata mellett szól, hogy legutóbb horvát-angol párharc a nyolc évvel ezelőtti világbajnokság selejtezőjében volt, akkor Zágrábban és Londonban is az angolok nyertek 4:1 illetve 5:1 arányban.


Az utolsó horvát győzelmet a 2008-as Európa-bajnokság selejtezőjében láthatta a közönség, akkor 3:2-re nyert a jelenleg Zlatko Dalic által irányított horvát alakulat, amelyből nyolc különböző gólszerző került már ki az idei világbajnokságon. Az érdekességek végére odatenném, hogy 1966-ban, amikor Anglia először és eddig utoljára világbajnok lett, a Real Madrid Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert, a Manchester City lett az angol bajnok, a Chelsea ötödik helyen zárt a bajnokságban és a Burnley kvalifikálta magát az európai kupaporondra. Idén is így alakultak az események, a különbség csak annyi, hogy a Real Madrid a Bajnokok Ligáját nyerte meg.


Mindezeket azért mondhattam el, mert csupán Zlatko Dalic változtatott a saját kezdőcsapatán az előző meccshez képest, Kramaric helyét veszi majd át a középpályán Brozovic. Gary Southgate nem változtatott az oroszokat kiejtő kezdő tizenegyén! Most pedig nézzük meg, hogy az önálló Horvátország – amely a legutóbbi, angolok részvételével lezajlott elődöntő alkalmával még nem is létezett – le tudja-e győzni az elmúlt 18 év legjobb formában lévő angol válogatottját?


A horvát kezdőcsapat: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Modric – Rebic, Brozovic, Perisic – Madzukic Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Az angol kezdőcsapat: Pickford – Maguire, Stones, Walker – Young, Lingard, Henderson, Delle Alli, Trippier – Kane, Sterling Szövetségi kapitány: Gary Southgate
Játékvezető: Cüneyt Cakir (Törökország)
Nézőszám: 78011 fő


1. perc: A már megszokott kék-fekete kockás mez és fekete nadrág a horvátok szerelése, Tiszta fehérben az angolok, akik a török Cüneyt Cakir játékvezető jelzésére el is végzik a kezdőrúgást!
5. perc: GÓL! VEZET ANGLIA!!! Modric lökte 20 méteren, a kaputól kissé jobbra Dele Allit, a megítélt szabadrúgást Trippier tekerte a jobb felsőbe! Gyönyörű találat! 0:1!
12. perc: A szokásos Young-szöglet jön balról, középen Maguire fejel, de nem úgy, mint a svédek ellen! Ebből nem lesz gól, szabadrúgás kifelé, mert lökött a védő!
14. perc: Még egy tűpontos ívelés, ezúttal Trippiertől, aki jobbról rúg szögletet most nem taszított ellenfelén Maguire, csak éppen a jobb kapufa mellé fejelt kissé! Ahogy az várható volt, sokkal frissebben mozognak az angolok!
19. perc: Az első horvát lövés! Perisic kap labdát és kínálja meg Pickfordot 22 méterről, de nem kell védenie a kapusnak, elsuhan a bal alsó mellett a labda!
22. perc: HŰHA!!! Óriási szerencséje van a horvátoknak! Subasic rossz kidobása után Sterling passzol Kane elé, aki lesről, 10 méterről durrant a bal alsó mellé! A leshelyzet volt a horvátok mázlija!
30. perc: KANE!!! Kap egy kiugratást a tizenhatoson belül a baloldalon, majd az ötösről célba veszi a hosszú alsót, Subasic kivédi, aztán cimbalomszögből a kapufára lő 2 méterről, de ez már les!
33, perc: Rebic jobboldali beadását Stones takarítja fejjel, a kipattanót a feladó begyűjti 18 méteren, majd kapásból kapura lő, Pickford nagyot véd!
36. perc: Kane lepasszolja balra Allinak, aki középre gurít, ahonnan Lingard tüzel a jobb kapufa mellé, körülbelül 18 méter volt a távolság!
45. perc: Egyetlen percet hosszabbított Cüneyt Cakir, már elindultak az öltöző felé a csapatok! Vége az első félidőnek!


Élvezetes játékrészt láthattunk, amelyet az angol válogatott uralt, ugyanakkor megvoltak a horvát helyzetek is, Bár déli szomszédainkon már látszik a fáradtság, mégis becsülettel küzdenek. Az angolok szempontjából a második félidő még veszélyes lehet, hiszen a horvátok kaphatnak olyan instrukciókat a szünetben, amelyek betartásával még okozhatnak kellemetlen perceket ellenfelüknek, de egy félidő után abszolút megérdemelt Gary Southgate együttesének vezetése!


46. perc: Személyi összetételen egyik csapat sem változtatott a szünetben! A horvátok indítják el a labdát a második félidő elején!
48. perc: Ítél egy szabadrúgást az angoloknak a török bíró, Mandzukic ezen dührohamot kap, eldobja a labdát, ezért jön neki az idegnyugtató sárgalap!
54. perc: Ott az egyenlítés… Ja, csak a sárgák terén! Walker is dührohamot kap, mert a bíró kifogásolta, hogy nem adta oda egy bedobásnál az ellenfelének, aki dobhatott volna, ez is sárgalap!
68. perc: Na, ez már egyenlítés! Perisic! Egy jobboldali beadásra érkezik és két határozatlan védő mellett elég érdekes mozdulattal bekaratézza az egyenlítő találatot a kapu közepébe! 1:1!
72. perc: Nagy hiba!!! Az angol védők a tizenhatoson belül összehoznak a baloldalon Perisicnek egy lövőhelyzetet, ő meg telibe találja a jobb kapufát! Középről jön az ismétlés, Rebic a kapus kezébe emel!
74. perc: Cserélnek az angolok! Sterling jön le a pályáról, Marcus Rashford lesz a helyettese!
77. perc: Rashford játssza a labdát jobbra Lingard elé, aki hat méterről lő a bal alsó mellé! Annyira, hogy végül bedobás jön!
82. perc: Madzukicé a labda a jobboldalon, aki hat méterről, félfordulatból lövi Pickford kezébe!
90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás, aztán valószínűleg még fél óra!
94. perc: Véget ért a rendes játékidő, a franciák most vigyorognak a moszkvai szállásukon, merthogy hosszabbítás lesz! Angliának ez a második ilyen meccse, a horvátoknak a harmadik!


Hosszabbítás:
91. perc: Rose érkezik az angoloknál a szusszanásnyi szünetben! Ashley Young fejezte be a mai mérkőzést! Csere történt tehát!
94. perc: Strinic meghúzódott, nem bírja tovább! Pivaric már készülődik!
95. perc: Josip Pivaric be is fut a pályára, amint lehet! Megvárja, amíg a sérült társa leporoszkál!
96. perc: Rebic bemutatja a gyepnek Rose-t, a bíró pedig a sárgalapot mutatja fel!
97. perc: Elvégezték a szabadrúgást az angolok, ami nem veszélyes, ezt követően cserélnek! Henderson helyére Dier áll be!
99. perc: MEKKORÁT MENTETT VRSALJKO!!! Egy jobboldali szögletet küldene a léc alá fejjel Stones, a horvát védő a gólvonalról fejelte ki!
101. perc: Horvát csere! Ante Rebic jön le, Andrej Kramaric váltja! Ez volt a második!
105. perc: MANDZUKIC!!! Egy baloldali beadást szeretne ellőni Pickford melle, aki hat méterre kifutva lábbal menti a helyzetet, nem kímélve a csatárt, akit ápolni kell!
109. perc: Elképesztő! Vezetnek a horvátok!!! Egy kósza fejes érkezik a baloldalon Perisictől Mandzukic elé, aki elszakadt a védőjétől, hogy aztán 6 méterről a jobb alsóba bombázzon! 2:1!
113. perc: Az utolsó angol csere következik! Walkert hozza le a kapitány, Vardy áll be!
115. perc: A horvátok a harmadik cseréjüknél tartanak! Corluka érkezik a hullafáradt Mandzukic helyére!
118. perc: Trippier védekezésnél sérül meg annyira, hogy már folytatni sem tudja! Cserelehetősége már nincs az angoloknak!
119. perc: Újabb csere! Modric helyén játszik néhány percet Badelj! Ez volt az utolsó mára!
125. perc: Vége a mérkőzésnek! Hatalmas meglepetésre Horvátország, önálló focitörténelme első világbajnoki döntőjére készülhet!


Anglia elszórakozta a győzelmi esélyét, nem használta ki a helyzeteit, a horvátok viszont ezt megtették és 20 évvel az elbukott elődöntőjük után most nyernek egyet, élni tudnak a felkínált lehetőséggel! Azzal, hogy az előzetesen esélyesebbnek gondolt csapatok már korábban kiestek! Ma este szerencséje sem volt az angoloknak a sérülésekkel, kérdéses Trippier játéka a bronzmeccsen! A horvátok visszavághatnak a franciáknak vasárnap Moszkvában a húsz éve elszenvedett vereségért!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-07-12 00:26:50

További híreink
Szexuális fajtalankodási botrány Orbán kedvenc katonaiskolájában
Egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tizenéves diákjai, ez annyira elfajult egy éjszaka, hogy szexuális fajtalanságba tork...
2019-07-12 17:55:41, Hírek, Sport Bővebben
Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
A Danubius Hotels Group megállapodást kötött a magyar ingatlanbefektető Indotek Csoporttal a Gellért Hotel eladásáról – olvasható a Danubius közleményében, amelyet az Ind...
2019-06-22 14:41:36, Hírek, Sport Bővebben
A Danone Focikupa régió győztese a PMFC
A PMFC U12-es csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna pécsi regionális döntőjét.
2019-05-19 20:50:01, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A fenntarthatóság mellett elkötelezett Baranyai Virtuális Erőmű Program szereplői és támogatói az elmúlt hóna...
Bővebben >>