. Ma Berta napja van.
Anna napi búcsú huszonnegyedszer
2020-07-26 21:12:02
Anna napi búcsú huszonnegyedszer

Anna napi búcsú huszonnegyedszer

A Kiskassáért Német Egyesület, valamint a Kiskassai Német Önkormányzat immár huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a hagyományos Anna Napi búcsút.

A hagyományőrző Anna-napi Búcsú Kiskassa védőszentje, Szent Anna napjához kapcsolódik. A több napon át tartó eseménysor keretében többek között a helytörténeti kiállítás helyiségében és  udvarán kézműves foglalkozásokkal, kismesterség-bemutatókkal és sok-sok gyerekprogrammal várták a kicsiket és nagyokat az Újpetrei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület tagjai.


A záró napon, a Szent Anna-templomban Darnai Ágoston plébános celebrálta a szentmisét, Kovács István ének és orgonajátékának közreműködésével. Ezt követően a résztvevők fejet hajtottak az I. világháborúban elesettek emlékműve, valamint a II. világháborúban elhunytak és a Málenkij robotra elhurcoltak emléktáblája előtt. A Kiskassáért Német Egyesület tagjai „A faluért éltek és a hazáért haltak” szövegű szalaggal ékesített koszorút helyeztek el az emlékműnél.


Kora délutántól helyi termelők kínálták portékáikat, valamint kisvonaton utazva tekinthették meg az érdeklődők Kiskassa és a szomszéd települések -  Pécsdevecser, Peterd, Újpetre - épített és természeti értékeit. A, a kulturális program részeként német nemzetiségi műsort  láthattak az érdeklődők Stimmungsparadea Millichékkel.


Az Anna napi Búcsú keretében tartották meg a hagyományos Siklós járási német önkormányzatok találkozóját is, amelyen többek között szó volt a módosított nemzetiségi törvényről, a jövőre esedékes népszámlálásról, valamint a Bethlen Gábor Alap nemzetiségi és a BMI-pályázatok tapasztalatairól és a Nemzeti Értéktár Bizottság, illetve az önkormányzatoknál alakult nemzetiségi bizottságok tevékenységéről is.

Utoljára frissítve: 2020-07-26 21:15:05

További híreink
Mindenki szívében van egy dallam
A Belügyminisztérium és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület megbízásából a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság nyílt pályázatot hirdetett alapfokú zeneoktatá...
2020-08-05 08:20:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Siker volt a Nő-Köz-Pont Kisharsányban
Sikeres volt a “Magam Adom!-Siklós járási nők a családban és a munkahelyen, Nő-Köz-Pont Kisharsányban” címet viselő a nők munkavállalását segítő projekt.
2020-08-04 20:30:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
A szerződéses ár megállapodás kérdése
Jó minőségű kalászos vetőmag kerülhet ősszel a földekbe.
2020-08-02 20:43:59, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Koronavírus-fertőzöttség szerint három kategóriába (vörös, sárga és zöld) sorolja a világ országait a kormány,...
Bővebben >>