. Ma Andrea napja van.
Apró figyelmesség, kedves gesztusok
2021-04-03 02:17:50
Apró figyelmesség,  kedves gesztusok

Apró figyelmesség, kedves gesztusok

Ezen a rendhagyó húsvéton külön figyelmet szentelt a gyerekes családoknak a Pannon Filharmonikusok.

A zenekar tagjai maguk is összesen közel 80 gyermeket nevelnek  ezért pontosan tudják milyen nehéz kisgyermekekkel megélni ezt a szigorításokkal teli  pandémiás időszakot.  A legkisebbeknek  az internetről elérhető, letölthető játékokkal, kifestővel kedveskednek a tavaszi szünetben. A szemfüles pécsiek pedig egyéb meglepetésekre is bukkanhatnak a belvárosban sétálva.

A zenekar tehát nem csak zenével, hanem egyéb húsvét-és tavaszváró ajándékkal is készült felismerve a home office és az online oktatás okozta szülői leterheltséget. A honlapján és közösségi oldalán  a gyermekes családok számára kínál játékokat.

„Reméljük, hogy amennyire nekem és kollégáimnak öröm volt a sok ötlet közül a legjobbakat, a kedves rajzok közül a legbájosabbakat, a többnyire zenei kötődésű játékok közül a legizgalmasabbat kiválasztani és ezt a projektet útjára indítani, ugyanolyan örömet okoz majd a családoknak, elsősorban a kicsiknek. Apró gesztus, de anyaként én is tudom, milyenmegnyugvás tud lenni egy új játék, egy új élmény, ami tartalmasan leköti egy időre a srácok figyelmét!”–  mondta el Graf Orsolya, a Pannon Filharmonikusok marketing és kommunikációs vezetője.

Szándékaik szerint tehát leginkább a szülőknek segítség, ha az újonnan felfedezett játékokkal, kifestőkkel
elszöszölneka gyerekek a tavaszi szünetben. A zenekar nem először dolgozik együtt a pécsi Ferling Szonjával, aki a gyermekkor varázslatos világát idézi akvarellel, festékkel, vagy digitális technikával készített munkáiban. A Pannon Filharmonikusok Lickl-díjas grafikusa, Lakatos Kornél varázsolta össze a különálló elemeket, játékokat, rajzokat.

A zenekar honlapján https://www.pfz.hu/hir/2021-04-01/1239/tavasz-es-husvetvaro-meglepetes-kisgyermekes-csaladoknak találhatók  játékok piciknek, kicsit nagyobbaknak. Ezek e Keresd a párját!, Zenei ki mit tud, mire hasonlít?, Keresd a különbséget!, Felismered őket?. Mire mindegyiket megoldják,, észrevétlenül, játszva  szereznek ismereteket a hangszerekről, a zenéről. Követhetik a Csigabiga útját a Kodály Központban, tapsolhatnak és ha a szüleik a zenét is bekapcsolnak mellé, táncolhatnak,  vagy hallgatása  közben színezhetnek.

További híreink
Világszínvonalú kutatások – egyre több szabadalom
A hazai székhelyű jogosultak közül a legtöbb Magyarországon hatályosított európai szabadalommal a Pécsi Tudományegyetem rendelkezett 2020-ban a Richter és az Egis mellett.
2021-04-17 18:52:14, Hírek, Környezetünk Bővebben
Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget
Országosan egyedülálló képzési programot dolgozott ki közösen a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi és Közgazdaságtudományi Kara.
2021-04-14 11:00:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Angolul mérték össze földrajz tudásukat
Idén 12. alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete a HunGeoContest angol nyelvű földrajzi tanulmányi vers...
2021-04-14 10:37:29, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Vasárnap éjjel át kell állítani az órákat.
Bővebben >>