. Ma Vanda napja van.
Arctalan tömegből egymás iránt felelős közösség
2021-12-17 20:20:01
Arctalan tömegből egymás iránt felelős közösség

Arctalan tömegből egymás iránt felelős közösség

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország idén is elindította az Adni Öröm! akcióját.

Az Adni Öröm! néven ismert karácsonyi gyűjtőakcióval már 24 éve igyekszik könnyíteni a nehéz sorsú emberek mindennapjain a két szervezet.

 

Az akció keretében idén december 1-je és 21-e között az üzletlánc 146 áruházában, illetve a SPAR online shopjában már megvásárolhatók adománykártyák. Az így összegyűlt felajánlásokból a szeretetszolgálat élelmiszereket vásárol és csomagokat állít össze, amelyeket a nehéz sorsú családokhoz még karácsony előtt eljuttat.

A személyes élelmiszergyűjtés célja, hogy minél többen részesülhessenek az adakozás öröméből, a vásárlók adománykártyával és tartós élelmiszerrel is támogathatják a rászoruló családokat. A karácsonyt megelőző szűk egy héten át, december 16-21. között személyesen is leadhatják adományaikat a vásárlók a szeretetszolgálat munkatársainak a Dél-dunántúli régióban Barcstól Pécsig, Siklóstól Szántódig 19 üzletben, többek között Pécsett az Árkád Üzletközpontban található Intersparban.

Alig helyezték ki a bevásárló kocsikat, már érkeztek is az adományok, liszt, cukor, olaj, száraztészta. A naponta itt vásárolók mellett, külföldi diákok is, akik a fellépésük előtt szaladtak be, hogy vásároljanak maguknak estére innivalót. Aztán egy idősebb hölgy érkezik, aki mint mondja, amikor csak lehetősége van adományokkal támogatja az ilyen jellegű akciókat, mert jóérzéssel tölti el, hogy adhat.

- Tapasztalataink szerint az élelmiszergyűjtő kampányok nem csupán az összegyűjtött adományok mennyiségében és azok „jó helyre” való eljuttatásában nyernek értelmet - mondja a Kaposvárról, az ottani adománygyűjtő akcióról érkező éppen Jónás Gergely, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régió regionális ügyvezetője. - Ott nemcsak élelmiszert, de ott például ruhát, műszaki cikkeket is gyűjtöttek az adományozóktól az önkénteseink, akik szerint ilyen mennyiségű felajánlás már régen érkezett.
 
Kitért arra is, hogy a személyes adománygyűjtés lehetőséget teremt arra, hogy önkénteseikkel személyesen találkozzanak az emberek, belenézhetnek egymás szemébe és megszólíthatjuk egymást, legyen erre az ürügy akár egy kilogramm liszt, vagy egy összeállított élelmiszercsomag. Az arctalan tömegből így jöhet létre egy szolidáris, egymás iránt felelős közösség.  

Hangsúlyozta, ezért is tartják meg ebben az esztendőben is az Adni öröm! kampányuk részeként a tartós élelmiszer gyűjtési akciójukat, mert személyesen is ki szeretnék fejezni hálájukat és megbecsülésüket az adományozók iránt, akik nélkül számos család számára nehezebb körülmények között telnének el az ünnepek és a mindennapok.

 

Utoljára frissítve: 2021-12-17 20:26:44

További híreink
Középpontban a fiatalok egészsége
Intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztikát és terápiát fejleszt ki közösen egy agár, egy kereskedelmi, egy orvos-biológiai...
2022-01-24 20:23:24, Hírek, Környezetünk Bővebben
Otthol, édes otthol
Ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színházban - Otthol, édes otthol.
2022-01-22 02:30:06, Hírek, Környezetünk Bővebben
Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
A pécsi önkormányzat Baranya megye meghatározó intézményeivel fog össze annak érdekében, hogy a régió településein, a megyeszékhelyen javuljon a gazdaság versenyképessége.
2022-01-21 20:38:58, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Csütörtöktől szombatig újra személyesen lesz látogatható a Hungexpo területén az Educatio szakkiállítás.
Bővebben >>