. Ma Gedeon napja van.
Atomerőművi üzemeltetési szakmérnököket képeznek Pécsett
2019-05-14 21:35:33
Atomerőművi üzemeltetési szakmérnököket képeznek Pécsett

Atomerőművi üzemeltetési szakmérnököket képeznek Pécsett

A következő tanévtől az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnököket is képeznek Pécsett a Paks II. Akadémia program keretében.

Az első támogatási szerződést az együttműködő hat egyetem közül elsőként a Pécsi Tudományegyetemmel írta alá a Paks II. Zrt., amelynek eredményeként a következő tanévtől  megkezdődik az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnökök  képzése.
 
A nukleáris iparban is mind nagyobb szükség van a magasan képzett szakemberekre, ahogy a Pakson létesítendő atomerőművi blokkok esetében is, ennek jegyében hívta életre a projekttársaság a Paks II. Akadémiát, s dolgozta ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel együttműködve a tananyagot. A hat egyetem a társaság anyagi támogatása mellett indítja el az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzési szakot, ami térítésmentes a hallgatók számára.
 
A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a hallgatók gyakorlati ismereteket szereznek az energiaipar ezen területéről, egyebek mellett az atomerőmű technológiai részleteiről, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. A 2019 őszén induló szakirányú továbbképzésre a választott intézmény felvételi rendje szerint lehet jelentkezni.

Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök végzettséggel rendelkezők egy olyan iparágban alapozhatják meg a jövőjüket, ami a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt majd  be úgy a hazai, mint a nemzetközi energiaszektorban.

Utoljára frissítve: 2019-05-14 21:56:55

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pluszosok Egyetemének szervezői igyekeznek hasznos ismereteket átadni a neves tudósok, közéleti személyisége...
Bővebben >>