. Ma György napja van.
Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán fogadják a betegeket
2022-08-08 02:28:34
Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán  fogadják a betegeket

Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán fogadják a betegeket

A Pécsi Tudományegyetem közelmúltban átadott Fogászati Oktatási Központjában kezdhetik szeptemberben a 2022/2023-as tanévet a pécsi fogorvoshallgatók, a járóbeteg ellátás már augusztus 8-tól itt folyik.

Mint ismert, tavasszal átadták a PTE új Fogászati Oktatási Központját. A 2750 négyzetméter hasznos alapterületű, ötszintes létesítmény az orvoskar épületével szemben, a Tüzér utca 1-es szám alatt épült fel a Széchenyi 2020 program keretében, közel 2,7 milliárd forintból.  Az új kezelőegységek beszerzését követően három ütemben költöznek át új telephelyükre a jelenlegi, Dischka Győző utcai központjukból. Ezeket ugyan korábbra várták, ám a háború, és annak következtében az anyaghiány közbeszólt, azonban ez sem akadályozta meg, hogy augusztus 8-tól a járóbeteg ellátást, szeptembertől pedig a fogorvostanhallgatók oktatását már az új épületben kezdhessék meg.

„Augusztus első napjaiban zajlik a költözés, természetesen ez alatt az intervallum alatt is biztosítjuk az akut ellátást a régi, Dischka Győző utcai klinikán” – emelte ki Nagy Ákos Károly klinikaigazgató.

Nemcsak a betegellátás és az oktatás lesz magas színvonalú az új helyszínen, hanem a környezet is esztétikus lesz. Ennek érdekében az új Fogászati Oktatási Központ épületét a PTE Művészeti Karral létrejött megállapodás alapján a kar hallgatóinak alkotásai díszítik majd, a tetőt és az épület környékét pedig a PTE Botanikus Kert által felajánlott növények teszik barátságosabbá. A Művészeti Kar dékánjával, Lengyel Péterrel egyeztetés indult arról is, hogy az új fogászati tömb folyosói állandó, illetve időszakos kiállítótérként szolgálhassanak a jövőben.  

A telefonszámok egyelőre változatlanok maradnak, vagyis a betegek a megszokott elérhetőségeken tudnak időpontot kérni, illetve tájékozódni. A klinika munkatársai kérik a pácienseket, hogy az ellátás igénybevétele előtt előzetesen érdeklődjenek, egyeztessenek a kezelés pontos helyszínéről.

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>