. Ma Ervin napja van.
Ausztrália is elköszönt
2018-06-26 21:51:43
Ausztrália is elköszönt

Ausztrália is elköszönt

Ez  a meccs azért lehet nagyon fontos Ausztrália számára, mert ha a dánok kikapnak a másik találkozón, Bert van Marwijk együttesének elég 2:0-ra megverni ezen a meccsen Perut.


A holland mester ennek ellenére, vagy talán épp ezért nem forgatta fel túlságosan a csapatát erre a meccsre, csupán a sérült Nabboutot pótolta azzal a Tommy Juric-csal, aki a dánok elleni meccsen is beállt a kificamodott vállal lesántikáló játékos helyére.


 A másik oldalon Ricardo Gareca csapata az első győzelmére hajt és egy legendát a pályán elbúcsúztat a nemzetközi mezőnytől; Paolo Guerrerónak ez lehet az utolsó mérkőzése a perui csapatban. Jefferson Farfán kényszerből maradt ki a csapatból, ő a padra sem ülhetett le. Aquino viszont a padon kezd, őt majd Tapia váltja, aki a középpályára került, ezen kívül Alberto Rodríguez maradt még a kispadon és Santamaría került a helyére Jefferson Farfán tehát nem tud itt lenni ezen a meccsen a csapatával, őt edzésről vitték kórházba agyrázkódással, miután ütközött az éppen szintén tréningező kapussal.


Azt hiszem, elég ennyit tudni, lássuk gyorsan a csapatok kezdőit!


Az ausztrál kezdőcsapat: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic, Kruse – Juric Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
A perui kezdőcsapat: Gallese – Advíncula, Alberto Santamaría, Ramos, Trauco – Tapia, Yotún – Carrillo, Cueva, Flores – Guerrero Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca
Játékvezető: Szergej Karaszjov (Oroszország)


1. perc: A tiszta pirosban játszó Peru kezdi a mérkőzést, az ausztrálok tiszta sárgában játszanak! Minden magyar kedvenc orosz bírója, Szergej Karaszjov vezeti ezt a találkozót, aki ugye az Európa-bajnokságon Magyarország és Izland csoportmeccsét is vezette! Ki ne emlékezne erre?
11. perc: Jedinak a kezdőkörben labdát szerezne, de csak Cueva állát találja, ez így veszélyes játék! Sárgalap a jutalma!
18. perc: JÉZUSMÁRIA MEKKORA GÓL!!! Santamaría ugratja ki a baloldalon Guerrerót, aki átteszi a másik oldalra, ahol érkezik Carrillo és kapásból kilövi 15-ről a bal alsót! Elképesztő! 1:0!
21. perc: Kruse bead balról, középen Leckie emelkedik öt méteren és kapu mellé fejel! Valami válaszféleség!
27. perc: ROGIC!!! Tizenkét méteren kapott labdát, laposan ellőtte, Gallesének védenie kellett!
41. perc: Mooy végez el jobbról egy szabadrúgást, Sainsbury jön középen és ötről mellé fejeli!
45. perc: Kruse-nak rúg oda Yotún a lábára, sárga lap és egy kevésé veszélyes szabadrúgás! Karaszjov sporttárs ezt követően lefújja az első félidőt!


Rettenetesen kevés a helyzet, a perui csapat egy védelmi hibát kihasználva vezet eddig, de ezen kívül olyan sok mindent nem mutat. Az ausztrálok mintha ébredezni kezdenének, de csekély a veszély faktor a játékukban, így aztán még gólt sem tudtak szerezni. A második félidőben hármat kellene rúgni Bert van Marwijk együttesének a továbbjutáshoz és reménykedni, hogy a franciák is legyőzik a dánokat, de úgy áll a helyzet, hogy mindettől nagyon messze vannak! Valamit váltaniuk kell a szünetben, ha komolyan gondolják a továbbjutást!


46. perc: Na, lássuk, hogy az ausztrál kezdőrúgás után megszakadnak-e a focizó kenguruk a győzelemért?! Csere Nincs!
51. perc: Ott a második! Ausztrália 1 ponttal kiesett! Trauco teszi balra Cuevához a labdát, aki 12-ről rászúrja, Jedinak lábáról pattan Guerrero elé, aki hat méterről kilövi a jobb alsót úgy, hogy még Milligan is hozzáér, ezért nem védheti ezt Ryan!
53. perc: Tovább nem vár Bert van Marwijk! Jön Tim Cahill a nagy büdös nullát mutató Tommy Juric helyére, élete utolsó világbajnokságán! Cseréltek tehát az ausztrálok!
58. perc: Újabb ausztrál csere jön! Daniel Arzani áll be Kruse helyére! Támadni kéne és négyet lőni!
60. perc: Hát ha sárga lappal lehetne nyerni, akkor most Arzani szépítene! Felrúgta Carrillót, ezért kapta a lapot! Jól van! Ügyes!
61. perc: JAJJ!!! Egy szöglet csúszik meg Cahill fején, úgy kerül Behich elé, aki a büntetőpontról lő a bal alsó mellé, de azért mellé, mert Advíncula hozzáért! Az ismételt szöglet után blokkolják Arzani lövését!
63. perc: Cserél Peru! Paulo Hurtado váltja azt a Tapiát, akit ápolni kellett egy sérülés miatt!
66. perc: Rogic lerántja Cuevát, kapja érte a sárgát! Jogosnak tűnik!
72. perc: Ausztrál csere! Rogic helyére áll be Irvine! Ezen is túl vagyunk! A négy ausztrál góltól messze járunk!
79. perc: Peru cserél! Cartagena áll be a gólszerző Carrillo helyére! Aztán Hurtado megy neki Irvine-nak, amiért sárgát kap!
88. perc: Milligan még búcsúzóul szabálytalankodik egyet! Sárgát kap!
95. perc: Vége a meccsnek! Megszerezte negyven év után első győzelmét Peru a világbajnokságon! 1978-ban szintén a csoportkörben Iránt verték!


És ezzel az is eldőlt, hogy Ausztrália elköszön a világbajnoki mezőnytől! A második félidő végére feladták az ausztrálok ezt a találkozót! Peru sokkal jobban akarta ezt a győzelmet és tulajdonképpen segített is a franciákon és a dánokon! Ricardo Gareca együttese büszkén búcsúzhat és térhet haza, talán a dánok elleni meccset bánják, ott akár nyerhettek is volna, és akkor most továbbjutnának! De hát nem ez történt! Ausztrália-Peru tehát 0:2 a végeredmény! Bert van Marwijk vereséggel köszön el az ausztrál kispadtól, ugyanis az illetékesek közölték, hogy edzőt váltanak majd Ausztráliában!                                                     (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-26 21:53:06

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>